A day off

Idag är jag ledig.
En av (de annars väldigt få) fördelarna med att inte ha några fasta arbetstider, man kan göra lite som man vill och känner för. Och igår när jag inte hade något jobb inbokat för idag kände jag helt enkelt för att vara lite ledig, enkelt fixat och klart. Pengar är inte allt och efter att småttingarna  haft rätt långa dagar på förskolan på senast var det riktigt riktigt nice att börja dagen med en härlig sovmorgon, kokta ägg till frukost med storbarnen innan förskolan en kort sväng framtill lunch då Astrid idag har varit iväg på Knytteutflykt.

Annars är det ganska roligt att jobba ändå, även om man är trött som en gnu och skulle kunna somna ståendes när kvällstimmarna kryper på. Att inte ha något fast "riktigt" arbete suger ganska ofta rätt hårt med att inte veta vart man ska vara eller när förrän alldeles strax innan ibland och dagen innan eller två tre dagar innan i bästa fall, men annars måste det bara vara ett av de absolut bästa jobben som finns att få jobba med barn hela dagarna.
Hur störtskönt är det bara inte att bli bjuden på späckhuggare(!) till lunch då barnen lagar mat i sandlådan!;) Och åt man upp allt fick man sill till efterrätt... om man kunde fånga den vill säga, och bara om man kunde fånga in alla sillar blev det tårta till andra efterrätt. Sånt är svårt att klå!

Förskolan för småttingarna går förövrigt bara toppen.
Hilding som före sommaren skrek rätt ut illröd av ilska varje gång vi lämnade hoppar nu ur vagnen på tre snabba röda så fort han ser dagisgrinden på håll och sedan race:ar han och Astrid om vems tur det är att öppna grinden innan de springer in och försvinner ut på gården och knappt ens har tid att vinka hejdå. Astrid som varit blöjfri sedan maj/juni någongång har haft en liten "thing" med att ständigt kissa ner sig på förskolan fastän hon mycket väl kan både hålla sig och säga till och knappt haft några olyckor alls på hela sommaren, bilresor, affärbesök och olika utflykter till trots. Jag kan inte riktigt fatta varför, speciellt med tanke på att de allra första dagarna på förskolan funkade hur bra som helst med potta och tolalett, men nu går det iaf bättre och bättre. Ungefär en nerkissning per dag har vi haft hela veckan som gått och den innan, men då har det varit mest på utflykter så det kan jag väl köpa, annars har jag sagt att de får sätta blöja på henne.
Två vinteroveraller fortsätter att kännas som en rätt så bra idè ändå!;)


Hilding påväg hem från förskolan kan köra vagnen själv. Alltså MÅSTE han gör det. Alltid. Lika ofta som Astrid också måste det ungefär. Då är det tur att man inte alltid har bråttom.


Livet är väldigt mycket en tävling just nu annars. Hem från förskolan blir det alltid race om vem som hinner fram till /och upp på betongbjörnen först. Hilding, den ständige förloraren (om ingen annan blandar sig i) lika söt som han är sur! Det är inte lätt att vara lillebror alltid. Även om det för det mesta nog annars är rätt så bekvämt faktiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0