Astrid Waara

-Jag heter Astrid Waara och du heter Rumpa Bajs! ropar Astrid högt x antal gånger medans hon hoppar studsmatta och tycker att hon är svinrolig.

Jag funderar lite på vad som borde oroa mig mest, att hon redan planerar att gifta sig (med Alvin tydligen) eller att hon tycker att jag är skit!;)


Liten skit med hopp i benen
... och när man hoppar studsmatta brukar de mesta kläderna åka av, skitkallt eller kallt spelar inte så stor roll.


Lillskiten växer

Jag trodde nästan där ett tag Pumlan skulle kunna klara sig på skalkläderna från förra året, om så inte hela året så iallafall fram till hösten.
Maj motarbetade mig.

Men borde det väl då ändå inte vara slut säsong för jacka och överdragsbyxa någongång snart?!? 


Nya skalbyxor från Kappahl och rooosa softshelljacka från Lindex (till Astrids stora lycka;).

Det positiva med envisa kalla vindar vid den här tiden kan väl vara att många av ytterkläderna är lite billigare att köpa just nu än då resten av Sverige också har svinkallt! Endast 179kr betalade jag för jackan och det känns väl ganska okej... även om jag mycket hellre hade handlat shorts!

Flowers

For me.





Nu skulle man kunna tro att det är D och barnen som överaskat mig med en vacker kärleksbukett på morsdag, och det är väl nästan också sant. Sanning med en liten gnutta modifikation. Det kan även hända att det var jag som igår bestämde att vi skulle åka och köpa varsin vacker blomma till våra egna fina mammor att överlämna idag med en kram och då på blomsteraffären också passade på att peka ut den bukett som jag själv gärna ville få. Och Daniel är ju inte dummaren än så att han köpte den till mig. Så grattis till mig och alla härliga fina mammor idag på alla mammornas dag!

Och tack älskling!:)

Vi har tjejkväll

Hilding ligger precis för nattning. Ozzy som igårnatt hade två övernattande kompisar hos sig ser ikväll ut att bli övernattande hos någon annan och Daniel är ute på middag med sitt innebandygäng.

Lite tv, (lite duplo om Astrid får bestämma), kanske en film, en kladdkaka som finns kvar ute i frysen och så planerar jag att sakta och njutningsfullt få lusläsa nyaste numret av Family living i lugn och ro (och göra en massa mentala planer och vill-ha-listor som oftast brukar ingå med tidningsbläddrandet).


Frida tycker att vi ska se Anubis.

Hänger på bordet

Det är lördag och det är helg.
Det är riktigt nice helt enkelt.

Igår hade vi Tomme och Lisa över på middag och jag tog mig en liten powernap när jag sövde småbarnen mellan varmrätt och efterrätt, lite kaffe på det och sen var jag piggelin ändå bortåt 03-tiden. Så nu har jag iallafall hunnit surfa ikapp lite. Datortiden har annars minskat en hel del på senast.

Lite ärenden har vi hunnit med på förmiddagen och så lite paj från gårdagen. D och några kompisar sitter och planerar en svensexa (och jag är väldigt glad att det inte är jag som ska gifta mig när man mitt i allt hör meningar som; kan vi inte spränga något? följt av; jamen det skulle vi kunna göra, vad ska vi spränga?(!)).
Vädret ute är grått, blött och kallt och det är helt perfekt för planen idag är att vara inne och bara mysa.


Det finaste man har sätter man på bordet...
... eller så plockar man ner de därifrån när de själva klättrat upp och sedan står där uppe och hoppar och bråkar.

Rosor är gula

Livet flyter som sagt på rätt så bra. Jag trivs väldigt bra med att jobba även om jag är trött som en gnu (eller någonting väldigt trött och väldigt slitet) när jag tillsist ramlar ner i sängen om kvällarna. Att jobba i sig är inte särskilt jobbigt men att komma hem och ständigt mötas av tvätt och disk och allmänt stök, DET är allt bra jobbigt! Och så lite träningar och läxor på det, och glöm inte matlagningen. Jag måste dock säga att de stora barnen är otroligt duktiga och fixar en hel massa saker själva, men fortfarande kommer det att bli så grymt jäkla SKÖÖÖNT när D snart går på pappaledighet om ungefär 2 veckor.
Men ATT jag kommer att njuta!

Skönt kommer det också att bli för småttingarna att bli lediga ett tag, nu känns det som om de har ganska många långa dagar på dagis även om jag bara jobbar 75%. Det märks mest på Astrid som inte sover någonting om dagarna längre. Första veckan gick helt okej men nu är det som om tröttheten har kommit ikapp henne. Igår var hon jättetrött och grining när vi kom hem och somnade till i soffan redan innan jag hunnit börja med middagen och idag har det sprutat en hel massa trött-och-sur-och-arg-tårar blandat med en hel massa skrik och bråk... och då hämtade jag dem ändå tidigt, så imorgon blir det till att börja sova middag igen. Förhoppningsvis går det bara bra. Själv brukar hon bestämt säga att hon faktiskt är stor-tjej om man frågar om hon vill gå och sova en stund på dagen, men förskolan brukar ju som vara magisk och en eller två timmars skön utesömn där skulle nog göra underverk och framförallt ge oss lite mer tid att umgås med våran fina lilla stortjej om kvällarna innan hon slocknar i sin säng.


Fina fina Pumlan♥
Livet som stor-tjej är hårt.


Astrid och Alvin har plockat "rosor".

Jag bara ÄLSKAR hur barn ser på världen!
Klart att maskrosor också är rosor!;)

Annars är Astrid krigsskadad för stunden. Påväg mot Miljögården med förskolan hann Pumlans fötter nämligen inte riktigt med resten av hennes kropp (eller tvärtom) och det slutade med att hon flög på näsan och slog lös en nagel (ja, hur man nu lyckas med det).

-Hon grät eller klagade inte... berättade personalen sen när jag kom och hämtade och de skulle berätta vad som hänt ... men vi satte på ett plåster iaf. För nageln åkte ju av! 

Ja, vad kan man säga. Stor-tjejjer (och små) ÄR hårda.

Träskat

Tidigare i veckan var vi till Hertsöträsk då barnens dagis hade en liten avslutning inför sommarledigheterna samt utkickning av sexåringarna. Väldigt mysigt, och fastän det blåste storm och var svinkallt ute större delen av dagen så passade ändå solen på att kika fram just precis mot eftermiddagen och kvällen. Det tackar vi för!


Glada och busiga barn, en liten utställning av barnens konstverk uppe i "stugan", lite sång och teater och så en massa föräldrar som grillade middag ute i solen till en vacker utsikt.


Hilding spanar efter fiskar med pappa.

Livet hade kunnat vara värre!


Brottas

I Katvigränder.
Störst går först


... så Lillebror börjar få ett visst övertag;)

Prinsessa

Jag köpte några disneyböcker till Astrid på Arcusloppisen för 10kr styck, om Nalle Puh, Mowgli(stavar man så?), lilla indianen Hiavata och busiga valpen Ludde... och så Askungen som jag mest tog för att Astrid just nu är inne i värsta prinsessperioden och jag även upptäckte att alla övriga böcker jag plockat handlade om små pojkar. Nåja, man lär av sina misstag!

Askungen (och ingen annan bok) fick vi sedan läsa varje kväll i en vecka i sträck innan jag inte pallade mera och slängde skiten! För hur mycket jag än försökte göra om handlingen i farten medans jag läste så blev det inte speciellt mycket bättre och när t.o.m Daniel (som annars brukar vara ungefär trögast i stan när det kommer till mycket;) ifrågasatte genustänket i boken så tog jag äntligen mitt förnuft till fånga och besökte bokhandeln här i stan och köpte några böcker till en liten prinsessa år 2011!

 
SÅÅÅÅÅ mycket bättre!

Speciellt boken av Per Gustavsson rekommenders starkt. Astrid (och Hilding) behöver många fler böcker av honom. Klart prinsessor behöver ett eget rockband!


Blött.

Optimist javisst!


... och sen blir man j*vligt blöt när vädret inte samarbetar och man ska cykla hem en hel massa kilometer utan några som helst regnkläder. 

Jag överdriver inte ens när jag säger att jag var blöt t.om om trosorna(!) när jag äntligen kom hem. Men vad gör väl å andra sidan lite vatten, jag är ju inte gjord av socker direkt. Lite kyligt och obekvämt bara. Bytte snabbt om till torra kläder och REGNKLÄDER och sedan ut i spöregnet igen för att hämta hem småkiddozarna.


Kvalitetstid i vardagen kan vara att stanna upp och hoppa lite i varenda vattenpöl man kan hitta efter vägen hem. Lite buss-spaning och lek i vattensprutande stuprännor på det och sen fick D komma och möta upp oss då vi efter nästan en timme ute i regnet fortfarande bara tagit oss från Lisa (som jag snart kommer måsta betala en minde mellanmålsavgift till;) till skolgården där vi fastnade till i bauta-gungan lite innan vi kunde fortsätta de sista metrarna hemåt för en varm dusch och bad i badbalja i väntan på att middagen skulle bli färdig och dukas fram på bordet.


Sköna söndag

"Det var roligt" sa Astrid då dagen var slut och vi precis läst ett helt gäng med godnattböcker och bara låg och mös tätt intill varandra i min stora sängen alldeles innan hennes ögonlock blev väldigt tunga och sakta gled igen. Och jag bara hålla med.


Dricker yoggi och hejjar på storebror som spelar fotboll.


Klättrar uppe på läktaren.


Jag har hittat våran (min) framtida "familjebil"!;)


Hilding hittade en fin kotte och Astrid hittade sig en hel lekpark bara några få meter bakom idrottsplatsen.
Att gunga är roligt tycker båda småttingarna, själv blir jag mest illamående. Living on the wild side.


Sneakers

Hallen är proppfull på skor, och det påminner mig om att jag vekligen BEHÖVER köpa mig ett par nya. Mina fötter verkar nämligen ha missat det viktiga faktum att jag INTE är det allra minsta gravid och har sedan förra året trots det passat på att växa nästan en hel storlek. Men wtf!

Ett par snygga sneakers i kanske gult eller rött tror jag därför alldeles bestämt att jag verkligen "förtjänar"!


Lördag

En lördag. Daniel har roat sig med att springa Stadsmaran på 21km och själv har jag roat mig i sällskap av fina vänner. Huset är inte speciellt städat längre, men barnen har iallafall haft det väldigt roligt. Vi ligger plus på storbarn för övernattning och planen för gubbarna ska tydligen vara att dricka hundra öl för att fira att de allihopa överlevde loppet (och samtidigt fylla på alla kalorier de förbrännt och lite till), vi andra som fortfarande är vakna nöjer oss med att käka nygrillade hamburgare. Kan erkänna att jag kände mig en pytteliten smula orolig där ett tag när kolgrillen först rullades in under carporten för att kunna fixa burgarna i spöregnet (alla snilledrag känns inte alldels helt snillerika;P), men se det gick ju bra och jag slapp även få användning för min fina vita brandsläckare. Grillat är gott!


Ordning och reda

Det blir inte så väldigt mycket städat hemma nu när både jag och D jobbar. Man skulle kanske kunna tänka sig att det inte heller blir så väldigt mycket stökat heller... men hahaha, det blir det. Tro mig. Nu efter både middag och bus, bokläsning och storbarnsbak ser det iaf någorlunda ut igen. Så nu kan vi ta helg även med gott samvete.

Astrids storbauta My little pony för två stycken tjugor. En väldigt kär ägodel för våran minsta lilla tjej, men även ganska fin att titta på tycker jag. (Ja jag hade också en thing för My little ponysar när jag var liten, sentimentalitet när den är som bäst!;)


Fina Ikeakopparna som jag inte riktigt vågat köpa tidigare men nu kände att jag hade råd att pröva till en väldigt billig peng är tro det eller ej fortfarande hela. Ikea kan sin skit helt enkelt!


Ordning och reda, städat på fredag.
... garanterat stökigt igen sen på lördag, men vad gör väl det. Det är ju litegrann vad som är meningen.


Rutschkana

Tack så mycket för rutschkanan hälsar Astrid och Hilding till världens bästa kusiner!♥


-Har jag fått den av Ediz? undrar Astrid efter att vi under glada tillrop (väldigt höga) plockat fram och stoppat ihop rutschkanan som jag idag hämtade ut på ica efter jobbet.
-Ja, du och Hilding har fått den av Emin, Ediz och Selin.
-Åh tack Ediz! Jag måste ringa till han och säga tack!

-Ja du för ta och göra det. Och så kan du ju tacka Emin och Selin också. Och moster Maria.
... Astrid ringer i en låtsastelefeon och pratar i handen;
-Hej Ediz, tack för att du gett till mig rutschkana. Jag blir glad! Ska vi leka? Du kan komma kan du åka min rutchkana. 


Det är så himla svårt att fota Pumlan nuförtiden. Hon är mycket mindre still än man kanske kan tro men jag diggar hennes frisyr på den här bilden:) En miljon virvlar och så några lockar och en hel massa fjun på det så ser det ganska ofta ut såhär.

Working

Med andra ord känns det nu som om sommaren är här på riktigt. Lite kall, regnig och grå de senaste dagarna kanske men ändå. Igår matade jag gräs- och bläs(?)änder och idag klädde vi ut oss och gick på karneval, det hade alltså kunnat vara betydligt tråkigare och jobbigare att jobba kan man väl säga.


Finaste Pumlan är ute och blåser bubblor efter dagis.

Jag älskar fortfarande småbarnens dagis och det är en riktigt riktigt skön känsla nu då deras dagar där blir betydligt längre än tidigare fram tills att D går på semester och sedan föräldraledighet.

... Å andra sidan lär det nog inte bli sååå många jättelånga dagisdagar får jag för mig då båda mina små numera gärna bor lite hos Lisa som fortfarande är föräldraledig ungefär så ofta de får. Astrid och Alvin har sedan länge brukat förplanera gemensamma hemgångar mellan varandra utan att jag och Lisa fått vara med och bestämma, men nu på senast har de nästan tagit det till en helt ny nivå.

-Jag ska komma hem till Alvin och leka... och du får INTE säga nej!
förklarade Astrid bestämt för Lisa tidigare i veckan då hon kom för att hämta Alvin och idag då jag slutade tidigt och kom för att hämta hem barnen från dagis var Alvin snabb med att informera mig om att det gick bra att Astrid skulle komma hem till honom och leka idag, och ville inte alls lyssna på att hon och Hidling faktiskt skulle komma hem till honom imorgon på eftermiddagen och leka... nej nu idag behövde de också leka minsann, och Astrid var givetvis inte det minsta sen på att haka på.  Sötungarna! Roligt är det iallafall att de har roligt ihop.

Imorgon ska jag på "kompetensutbildning". Men hur vuxet låter inte det då!?!


"Titta!"

Ja, det har inte varit sådär jättesvårt att hålla koll på Hilding ute på gården på senast. Man vet vart man har honom, om jag säger så!;)



Go ahead. Make my day.

Och eftersom det förra inlägget bara var kopierat och flera (typ tre;) dagar gammalt så har jag givetvis hunnit ändra mig igen!


Svarta ramar är det nu. Ibland går det snabbt, så snabbt att "Keep calm" fortfarande inte hunnit hoppa in i ramen igen. Men den är på god väg.

De svarta ljusstakarna är även de Arcusfynd, tre för en annan tjuga. Så i sammanhanget känns Godzilla för 30kr nästan lite dyr... men honom köpte jag av en liten pojke som sålde sina gamla leksaker så egentligen borde jag nästan ha gett lite mer för den. Ny färg på ödlan blir det så småningom, jag måste bara bestämma mig för vilken och sen köpa den!


Back to black kändes mer passande till övriga lite mer mörka delen av köket.

(Och ja, vi lever fortfarande sex personer med en halvkyl! Fråga mig inte riktigt hur det är möjligt för det funderar jag över varje gång som vi handlat. Men fungerar gör det iallafall, mest troligt tills vi köpt en hel och inser att det tidigare verkligen inte borde ha fungerat alls!;)

Okej men det blev väl rätt okej

Så långt kan Daniel sträcka sig om den nya färgen på två av väggarna i köket.

Jag -Men du tyckte ju att det var fult igår!
D -Ja men då var jag ju inte beredd. Du måste ju säga till INNAN du tänker göra någonting. Så att jag hinner vänja mig!
Jag -Men då säger du ju bara nej!
D -Ja. Självklart! Men du måste säga till ändå.
Jag -Okej. Jag funderar på att måla vägghyllorna vid dörren gula!
D -Gula?!?
Jag -Ja. Typ påsk-kyckling-gula.
D -Näe, men va f*n Fia!?!

Daniel suckar och går och ser på hockey istället.
Så jag hann inte berätta att jag också filurar på att måla elementet under hyllorna svart och även spraya eluttagen svarta (eller kanske gult element och svarta hyllplan?!). Kanske också sy en gul/orange gardinkappa av ett härligt tyg jag fick av min fina mamma igår som hon hittat när hon rensade i sin stuga samt om det räcker kanske försöka mig på att göra runda små dynor till alla köksstolarna i samma tyg, jag funderar bara på vad man ska stoppa på undersidan av sittdynan så att den inte bara glider omkring sen.
Nej det hann jag inte berätta. Det var ju synd.

Annars kan jag faktiskt förstå honom, litegrann iallafall. Det händer att jag gör mindre igenomtänka saker också ibland (men det är väldigt, väldigt ovanligt;P). En gång målade jag hela köket chockrosa(!), det fick han upptäckta mitt i natten då han kom hem efter en blöt utekväll, haha! Sen ville jag en gång se hur barbordet i köket skulle se ut som vitt - det blev inte fint alls faktiskt, så där blev det till att slipa och olja. Men nu vet jag ju.

Köksväggarna blev iallafall såhär;



Jag har filurat lite på olika tavlor eller kanske framörallt färgen på ramarna efter att D dissat mina fina text-tavlor totalt. Svart eller vitt, vitt eller svart.


... men just nu fick de bli dessa, i vita ramar.
Det ska ju föreställa sommar ute snart! Då är det fint med färg.
(Dessutom matchar de snyggt både Pumlans nya matstol och ljusstakarna på bordet;)

Fyndmarknad fyndat!

Fyndmarknad i Arcus igår, och hejbara vad jag faktiskt fyndade!
Hemligheten är alltså att man ska åka dit och förvänta sig skit och egentligen inte tänkt köpa någonting alls. Då kommer man hem med massor!

Gårdagens bästa köp måste iallafall utan tvekan ha varit Busungar rullgardinen från Mairo, 140 cm mörkläggande, för en ynka liten tjuga!?!


Inte riktigt rullgardinen jag planerat till småttingarnas egna rum (to-be), men för 20 kr bara ÄLSKAR jag den!:)

Jag tyckte nästan lite synd om den förvirrade killen i ståndet som inte riktigt hade koll på att de överhuvudtaget sålde en rullgardin när jag (tack vare Lisa;) frågade om priset.
-Tjaaa, du kan få den för... säj 20kr.
-TAGET!

Fästen att skruva upp rullgardinen med saknas men jag tyckte det kändes lite väl fräckt att gå tillbaka och fråga efter dem en liten stund senare då hans fru/sambo hade återvänt till ståndet. Så väldigt glad hon måste ha blivit över att ha sålt en 600 kronors rullgardin för en pluttig liten tjugo liksom!;P

Världens sötaste!

Astrid och Alvin är bästisar.


Hand i hand påväg hem från Miljögården i fredags.
(Astrid hem till Astrid och Alvin hem till Alvin i mammaplaner)

Alvin;
 -Ska vi gå hem till mig eller ska vi gå hem till dig?

(och mammorna får dö litegrann i skratt;)

Sen bestämmer de iallafall efter viss diskussion att de ska gå hem till Alvin och där ska de minsann bada i Alvins badkar.

Astrid -Och du får inte följa med Mamma!
Astrid -Du måste stanna hemma!

Jahapp. Där ser man.


Beer boy

05.45. Vissa av oss sover gärna vidare vid den tiden medans ett litet fåtal av oss (speciellt en liten rackare) låter väldigt högt och illa om de (han) då inte får kliva upp! Igårmorse körde vi på slöarstilen och släppte  bara upp bägge småttingarna vind för våg medans vi själva stannade kvar under täcket och mös vidare med lite extra stora öron bara... gick väl lite sisådär kanske!

Astrid lekte på hur bra som helst med duplot i vardagsrummet, nästan lite fööör bra uppmärksammade vi efter en stund eftersom lillebror annars ganska ofta har en liten fetish för att förstöra hennes lekar lite då och då, men nu bara fortsatte hon glatt att prata på för sig själv och precis efter att jag beordrat upp D för att kolla upp vad lilleman pysslade på med så kommer han in till oss i sovrummet med ett stort busigt leende på läpparna och en fuktig pyjamas. När han dessutom lyfts upp i sängen så utbrister D;

-Men han luktar ju öl!
 

Oh yes, mycket riktigt. Kvällen innan åt vi nämligen middagen ganska sent och efter att kiddozarna somnat ides ingen av oss plocka av allting från köksbordet. Maten åkte in i kylen men disken fick stå kvar, givetvis även D:s nästintill fulla ölglas...
Mmhmmm.

Lördag morgon var ölen borta. Lite på en av kökstolarna, lite på golvet och lite på minsta barnets pyjamas, men inte i mängder av ett fullt glas. Tyvärr. 5,9 dessutom ger nog inte många bra föräldrapoäng, så imorse 5.45 var det bara att masa sig ur sängen och se glad ut. Och inga mera ovaktade ölglas på bordet.


En lycklig liten rackarunge som fyndat sig en tom burk som låter så roligt ute vid grillen. Men nu är det färdigt. Minst sexton och ett halvt år är det kvar till nästa gång som här ska smakas!

Uppskruvat

Jag har också roat mig med annat idag. Bland annat med att (äntligen) skruva upp snygga vita brandsläckaren ifrån Rusta. Den fick hamna i hallen. Städat, tvättat och diskat har jag däremot INTE gjort. Och lika glad för det är jag.



Ozzys ögon lyste läskigt stora när jag sedan hade vad-man-gör-om-det-skulle-börja-brinna-(igen;P)-genomgång med storkidzen.

-Åhh, jag hoppas att det är jag som får använda den!
-Å jag hoppas att ingen aldrig någonsin kommer att behöva använda den! tyckte jag

... och sen försökte jag även poängtera att det bara är vid riktigt eld och fara som brandsläckaren överhuvudtaget ska och får användas. Inte vid lek eller rackarungartester.


En prickig vaxduk bor nu också ute på hallbänken i väntan på en dyn-kompis.


Monsterkorv

Morgonens Astrid-citat vid frukostbordet;

A - Mamma jag vill ha en stor liten korv!
S - En stor OCH liten korv?!;)
A - Ja, en stor korv... med monste på!
S -En monsterkorv?
A -Jaaaa!

Såklart.

Vi andra åt vanlig falukorv på hårdbrödmacka.

In training

Ozzy och Hilding är ute på gatan och övar skott. Samma som storebror vill lillebror också göra.
Sjukt himla fina är de!♥


Älska Karin

Äntligen Hemma.
Karin Mannerstål.

Någon gång bara MÅSTE jag komma ihåg/ta mig för att göra hennes fina namntavlor i ala modell lite större. Skulle garanterat passa helt suuuper i småttingarnas blivande barnrum med en A-tavla och en H-tavla ovanför småfisarnas sängar.



En snabb liten testing;


F som i Fina♥

Gult är inte så fult

Gula krokarna från Favoritsaker kom upp i hallen idag.


I like! Nästan lite synd att gömma dem under kläder sen.

Valborg 2011

Hur härligt är det då inte att man numera faktiskt ibland t.om BEHÖVER solglasögon! Jag längtar ännu mer till dess att man även behöver raka benen (eller behöver och behöver, det är väl mest en smaksak) men lite mera värme som gör att man frivilligt vill ta av sig och gå barbent vore riktigt nice! 
(Så varmt är det inte riktigt för mig ännu nej)


Påväg ut genom dörren med nyrakade ben och solglasögon.

-Ser det bättre ut om jag bara håller i den? frågade D då jag påpekade att han såg lätt risig ut där han stod omgiven av ett mindre hav av små färgglada söta knattar och pimplade bira.

-Ömmm, näe. Egentligen inte!


Barn, grillar och öl. Huller om buller.


En väldigt mycket arrangerad bild på alla små sötfisarna.
De stora fick inte vara med.


God mat i gott sällskap.


Fire på banaskullen!


Pumlan har i år blivit såpass stor att hon premiärade att kasta sig ut och rulla nerför kullen med de andra barnen. Lite av en tradition. Även Ozzy har blivit stor, såpass stor att han i år inte var det minsta skitig alls när han kom hem senare på kvällen. Tiden går verkligen fort.


Tack alla fina vänner för supergod mat och en jättetrevlig kväll!

Bara för att vara riktigt omständig

Nej Blogspot och jag älskar inte varandra.
Inte före pausen idag heller. Visst finns det fördelar och att mobilblogga är riktigt smidigt, men nu flyttar jag tillbaka till ursprunget ändå. Så mycket  tidigare som jag vill ha kvar, ha med och fortsätta på. En vacker dag kanske blogg.se också kan trolla fram en fungerande app till mobilen. Eller så kan de inte det. Den som lever får se.

Att böka på med två bloggar känns mindre aktuellt så det jag vill ha kvar tar jag med mig hit tillbaka...
Så alla Bloglovin lovers - försök att ignorera attacken!;D

... och om det förövrigt finns någon vänlig själ där ute som vet hur man kan spara ner bloggen på datorn (alltså utan en massa klipp och klippa trassel), hojta gärna! I got nooothing!

Ibland ska man bara inte säga något

När vi går till och från dagis så går vi över de stora barnens skolgård som ligger alldeles här brevid. Där finns förutom någon basketkorg och en fotbollsplan även några små lekparker varav en har en rutchkana och någon liten klätterställning. Varje dag nästan vill Astrid stanna och leka där. På väg till dagis på morgonen köper hon att vi inte har tid och att vi ska gå till dagis istället men på vägen hem brukar det vara svårare, speciellt om det är en massa skolbarn ute och leker. Ibland brukar vi stanna till lite, men oftast inte.

För någon vecka sedan bestämde sig Astrid iaf för att hon minsann skulle åka rutschkana (då jag helst bara snabbt ville gå hem och äta mellanmål) då hon antingen går själv eller åker ståbräda till och från dagis så går det ganska snabbt när hon plötsligt är borta och påväg åt något helt annat håll än det jag tänkt så för att få henne att komma tillbaka och komma hem med mig så försökte jag säga att rutschkanan bara är för de stora barnen som går i skolan och att man inte får åka där förräns man är stor nog att kunna klätrra upp själv!

Mhmmm.


-Men jag ÄR stortjej! Jag har jättestarka ben!

Sant. Och givetvis. Så i lekplatsen blev vi kvar ett tag, tills Hilding som ännu inte är stortjej blev less och bestämde att nu är det dags att gå hem!

Stortjej i skinnjacka från H&M,
(inte påväg till eller från dagis alltså nej;)

Dagens citat

Ozzy påtal om kändisar;

O -Att mamma! Vet du? Varför blir man känd om man dör?
S -Jag vet inte. Hur menar du?
O -Men som Michael Jackson, han var ju inge känd. Och sen dog han... och DÅ vill folk höra på han!
O -Men mamma! Visst är Rob Zombie mer kändare än Michael Jackson?
S -Njaaeee. Det beror nog på hur man ser på saken. Vilken musik man gillar.
S -Fast Michael Jackson var rätt känd... innan han dog också.
O -Va?! Var han? Varför då?

Hahahaha!
Ja så kan man ju också se på saken när man är 12 år!

Jag har målat

Vitt i köket. "Ljust och fräscht" sådär!;)
Daniel ogillar. Som vanligt sådär. Jag har en massa planer, D sågar i stort sätt allihopa, jag gör någonting ändå, han surar ett tag och sen brukar han ofta hålla med om att det ändå blev ganska bra. Bra tillochmed. Men jag har INTE rätt och han har INTE fel, viktigt att hålla fast vid sådär.;)

Idag är han dock inte arg som han brukar. Idag är han mer "besviken". Jag tror att han har lärt sig av mig, för besviken är mycket mycket värre än arg. Nu är köket opersonligt tycker han, ser ut som det gör överallt (ljust och fräscht;), det är inte Daniel och Sofia och så är det töntiga texter och så skiter han i inredning. Ja lite så. Att jag inte håller med är väl också som vanligt. Men jaja.

Ozzys rum

Med tapet på alla fyra väggar äntligen.
Så blev det;


Jag har en thing för smågubbar på tavelramar just nu.
Tv och spelarhörnan, bäddsoffan är också super till övernattande kompisar.

Sänghörnan, som den har sett ut ett bra tag. Bäddas ALDRIG, så de gånger jag städar upp där inne viker jag bara överkastet och slänger på längst ner. Bäddade sängar är överskattade!;)
... säger jag bara för att överkastet till våran dubbelsäng snyggt ligger ihopvikt i klädkammaren och aldrig används det heller. Jag leker att det luftar bättre så, men sanningen är bara att jag är lat.



Sett från dörröppningen.

... TA-TAA, med snygga hustapet på sista väggen äntligen.

Golv till sovrummet

Just nu lutar det åt detta;


Ask borstad coffe 3-stav, från Byggmax.
Riktigt riktigt snyggt!

BVC

Dagens absolut bästa Astrid-citat;
-Åh HELLEGUD! Hon har en SNOPP!?!

... uttalat i väntrummet på bvc med stora ögon och gapande mun efter att hon precis fiskat fram en halvnaken docka (som uppenbarligen inte var flicka) ur en av leksakslådorna. Hahaha!
Längd, vikt och vaccination för Lillebror stod annars på schemat. Konstaterat 83cm lång och 13,5kg tung fick han en liten stund senare åka därifrån två små tatueringar rikare (klistermärket snodde bvc-tanten och klistrade på "hans" bvc-bok) och med plåster på bägge låren.


Det är alltså rätt tungt att vägra gå eller stå på ståbrädan så att man får åkavagn med lillebror i knäet...;)

Crazy lazy days


Hilding påväg hem från förskolan, nyvaken och snygg.

Dagis går jättebra. Nu skulle man kunna säga är Hildings första riktiga dagisvecka och hittills har det bara gått super. Han gråter en snabbis i protest då jag lämnar och hämtar men annars är han glad mest hela tiden däremellan. Han busar med de andra småkottarna, äter som en häst (nähä!;) och somnar lätt som en plätt i vagnen sen efter lunch och verkar i stora drag ha det hur bra som helst.

Idag var det minifest på förskolan på förmiddagen med grönflaggehissning och kaffe och bulla så jag stannade kvar en stund extra och var med på det innan jag tog mig en promenad och sen gick hem och klädde om locket på bänken i köket med vaxduk och pillade på lite i min ensamhet.

Men helt GALET att plötsligt vara helt ensammen hemma om dagarna! Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag älskar det eller inte gillar det alls ännu. Konstigt känns det hur som helst, men speciellt tråkigt har jag absolut inte. Nåja, jag har ungefär 2 veckor på mig att känna efter och sen börjar jag jobba. Först ska jag vikariera några dagar på en förskola som jag sökt jobb på till hösten (prestationsångest deluxe och samtidigt jätteskoj) och sen börjar jag sommarjobba på gamla fina omlastningsterminalen direkt efter det fram till mitten av augusti. Sommaren är kort!
Igår var jag iallafall in till stan med Lisa och köpte mig en jättefin pumptermos som jag ska ha alla soliga dagar ute på altanen... Så kom igen nu lilla fina solen, nu önskar jag mig lite värme! Här ska njutas!

Dagens KiddozOutfit

MOOOLOOO!



Coolaste klänningen från Tradera för "bara" 129kr (inklusive frakt), jag skulle absolut kalla det med för fynd men alla håller nog inte med;) Tightsen är gamla favoriter.

Annars är jag just nu faktiskt inte så himla mycket inne på Molo i barnklädesväg. ÄLSKAR lurvarna fortfarande dock, nästan (men bara nästan) så att jag skulle vilja äga en själv!

Ny blogg

Jag har alltså skaffat en NY BLOGG!
Tänkte bara förtydliga eftersom jag ser på statistiken här att ni kanske fortfarande förväntar er något... men här är det väldigt dött!;D
(just nu iaf, är inte helt förälskad i blogspot ännu, men det kanske kommer)

Så mor och far (haha) med fler,
klicka på länken nedanför!

fiasan.blogspot.com

Det är alltså den nya bloggen att följa:)

RSS 2.0