Hinni

Världens finaste unge som gått och uppgraderat sig från bebis till lill-pöjk.
Idag är det inte den 5:e, så det blir inte en riktig månadslista sådär... men OM det nu hade varit den 5 augusti redan idag så hade Hildings 20(!?!) månaders lista sett ut någonting såhär;

Skrattar störtskönt och ofta.
Surar nästan lika gulligt och om möjligt ännu oftare än han skrattar.
Har fortfarande kanske världens sötaste skrattgrop.
Älskar att gå omkring med "pippilott" i blondie-håret och är väldigt noga med att lika samma gäller när storasyrran vill ha frisyrer, sen går han runt och ropar "titta! TITTA!" tills alla i hans direkta närhet har tittat och sagt att han är fin. Rätt ska vara rätt.
Har inte världens tjockaste hårman direkt. Än så länge, men lite långt blont fjun baki nacken som är underbart att snusa på. Ganska ofta infriserat med mat dock.
Gillar fortfarande väldigt mycket bilar. ÄLSKAR är nog ett bättre ordval tillochmed. Hjul är kul kort sammanfattat.
Har humor, om än ganska låg. Astrid (och dumheter;) är skitkul och det är roligt att jaga och bli jagad, höga och plötsliga ljud är skoj och han skrattar så han nästan kiknar när vi hamrar och spikar ute på huset.
Rymmer, rymmer och rymmer. Rädd skulle man inte kunna påstå direkt... men rätt så mesig emellanåt ändå.
Stryktålig. Eller vad säger man... slår sig rätt så ofta (får lite väl mycket hjälp ibland från vissa syskon) men bryr sig oftast inte allt för mycket. Van vid blåmärken, om vi säger så.
Har annars ett hiskeligt humör. Och vet hur han ska använda det.
Envis.
Har precis börjat prata "på riktigt" lite smått. Såååå sött!
(Inte helt konstigt kanske att det tagit lite tid med en storasyster som lätt tar över all luft som existerar och pratar både på in- och utandning).

Ord som han använder ofta just nu är;
Gunga, Sitta, Komma, Titta, Lälle (välling), ika (fika), Lass (glass), Odisch (godis), kaka... ja, det finns ett visst tema... iiil (bil), sluta (fast inte så klart, kommer bara inte riktigt ihåg hur han säger), ita (rita), osch (ost), Ocka (Oskar), Iia (Frida) mommo (mormor), vovve, aj, oj, hej då, babii (Barbie, ett måste när man har en storasyster i massiv prinsess-fas). Ja och så mest använda Hinni-ordet "NÄ!".

Han har också börjat lite smått med tvåords meningar som; Komma Pappa!, Mamma titta!


-Titta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0