Julbak
Bättre sent än aldrig slog vi oss på att baka lussebullar
och göra knäck nu i mellandagarna då D kors-i-taket är
hemma OCH ledig tillochmed!

Astrid följer nyfiket pappas bakning med stora
ögon och försöker sen göra likadant själv.
Daniel är en riktigt stjärna i köket gällande det mesta
han gör och hittar på medans jag ock köket... inte
riktigt kommer lika bra överens alltid. Mitt intresse är
oftast inte helt på topp, om vi säger så;P
Bara min knäckkokning i år skulle kunna förtjäna ett
eget blogginlägg men jag spar på det och nöjer mig
lite kort med att sammanfatta det som så,
nästa år;
- Kolla upp receptet innan och gå INTE på känsla,
min känsla kaaan svika mig ibland.
- FÖLJ receptet, tåls att upprepas.
- Håll koll på kastrullen HELA tiden för att undvika
överkokning och ett kök fullt av svart illaluktande
rök.
(Även här har jag svårt att lära från mina misstag)
- Kolla punkt 1 och 2 och FÖRSÖK att inte sen
glömma margarinet.
- Använd riktigta knäckformar. Det blir så mycket
enklare att få bort pappret från knäcken när den
sen är färdig (endast 60 minuter senare) och
faktiskt (otroligt nog) smakar riktigt gott! ... ja,
minus papperssmaken då;)

En hel sirapsflaska senare slutade de små jävlarna
ändå i soporna och jag tröstade mig med smarriga
gula bullar istället!

Mmmm... som i mums!
och göra knäck nu i mellandagarna då D kors-i-taket är
hemma OCH ledig tillochmed!

Astrid följer nyfiket pappas bakning med stora
ögon och försöker sen göra likadant själv.
Daniel är en riktigt stjärna i köket gällande det mesta
han gör och hittar på medans jag ock köket... inte
riktigt kommer lika bra överens alltid. Mitt intresse är
oftast inte helt på topp, om vi säger så;P
Bara min knäckkokning i år skulle kunna förtjäna ett
eget blogginlägg men jag spar på det och nöjer mig
lite kort med att sammanfatta det som så,
nästa år;
- Kolla upp receptet innan och gå INTE på känsla,
min känsla kaaan svika mig ibland.
- FÖLJ receptet, tåls att upprepas.
- Håll koll på kastrullen HELA tiden för att undvika
överkokning och ett kök fullt av svart illaluktande
rök.
(Även här har jag svårt att lära från mina misstag)
- Kolla punkt 1 och 2 och FÖRSÖK att inte sen
glömma margarinet.
- Använd riktigta knäckformar. Det blir så mycket
enklare att få bort pappret från knäcken när den
sen är färdig (endast 60 minuter senare) och
faktiskt (otroligt nog) smakar riktigt gott! ... ja,
minus papperssmaken då;)

En hel sirapsflaska senare slutade de små jävlarna
ändå i soporna och jag tröstade mig med smarriga
gula bullar istället!

Mmmm... som i mums!
Kommentarer
Postat av: Cecilia
Knäcktips! Jag hade i en stektermometer och när den stod på ca 125 grader var knäcken klara :)
Trackback