Farbror Hilding

På Ica och handlar glass med pappa.
Händerna i fickorna som en söt liten farbror, fniss!


Fingervantsfigurer

Helskön idè från Hemmakanalen.se

Perfekt när man alltid (främst med en Ozzy;) får en massa ensamna och småtrasiga fingervantar över som saknar sin kompis. Perfekt även för en liten pysslig Frida att roa sig med om hon någongång får tråkigt.


Bild från Hemmakanalen.se där det även finns en beskrivning.


Got stuff to do!

Eller så kanske ändå inte.

Men så trevligt solen skiner ute idag. Jag ser den allt litegrann där ute på andra sidan fönstret och när jag klev upp och cyklade iväg till jobbet strax före 07 imorse så visade termometern redan på 17 grader plus. Sånt måste  man bara gilla när man annars lever betydligt kallare i våran del av landet egentligen alldeles för stor del av året.

Jag jobbar och jobbar och så lite mittemellan surfar jag styleroom och lite annat skoj (men hallå vad alla uppdaterar sina bloggar på tok för sällan nu för tiden, tänk på mig som behöver roas lite om dagarna va!;) och gör långa listor i huvudet på allt kul jag skulle vilja hitta på och pyssla på med. Sen kommer jag för det mesta hem och gör absolut ingenting, kan tilläggas, haha. Men det gör ingenting. Planer måste man ha, det är bra för själen!

D går hemma på semester och busar med barnen om dagarna och sedan på kvällarna kan vi ligga ute i hammocken med myggen och smida kluriga planer om att vi iaf borde köpa hem virke någongång väldigt snart så att vi sedan någon regnig kväll eller kanske möjligtvis ledig liten helg (om sånna nu finns?!?) kan börja bryta loss den gamla fula fasaden på framsidan av huset så att den snygga baksidan en vacker dag kanske kan matcha den nu "lite" osnyggare framsidan. Men hallå tid och pengar och hallå barnvakter!!! Det går lite dåligt på den fronten.
Å andra sidan mår vi inte det minsta dåligt, inte alls och vad ska man väl inte göra om sommaren med sin lediga tid om inte NJUTA. Så vi njuter i massor och skiter i det mesta annat helt enkelt.

Sovrummet står förövrigt där det står. Vitt och snyggt är det med färdiga väggar och färdigt tak, men sen tog det lite stop (igen;) när vi kom till golvvärmen som måste (köpas) läggas och flytspacklas innan vi kan lägga in golv klart och sedan fixa lister och kontakter. För några år sedan så gjorde vi klinkergolvet brevid i datarummet själva, och efter det så röstar jag absolut för att det är något vi nu gärna kan leja bort. Visst gick det bra, men bläh så mycket bängel och nu är det dessutom en betydligt större yta som ska flytspacklas... så nej till det bänglet och sen så försöker jag övertyga (mig själv;) och D om kvällarna att det nog ändå kan vara rätt praktikst att leva lite trångt såhär nu när barnen är små. Vi har bra koll på de stora barnen (som gärna vill vara uppe också efter att vi går och lägger oss) och snudd på lite för bra koll på de små som fortfarande alltså delar sovrummet med oss.
Det är bara sen då jag går ut i vardagsrummet och snubblar runt på en massa leksaker (och annat) som jag verkligen kan önska att vi redan hade ett nytt/till färdigt rum redo att utnyttja. Men den tiden kommer den också. Det går bara inte jättesnabbt.

Vad händer annars då! Ja i helgen blir det Piteå summer games och så ska vi gå på bröllop. Eventuellt att vi också hinner (läs ids) bygga en ny sandlåda till småttingarna. Den gamla i plast som de fick ärva förra året av grannen är nu ganska trasig och saknar helt (undra hur det kan komma sig?;) väsentliga saker som sand. Och det mesta som kan roa lilla rymmaren nummer ett och lilla rymmaren nummer två kan vara värt att prioriteras!

Nu först lite mera jobb.

Underbara måndag!

Min lediga dag idag och strålande solsken ute från redan tidigt på morgonen.


En perfekt dag att börja med frukost med nära och kära ute på altanen.


Småbarnen började dagen med lite morgongymnastik...


... och även lite poolhäng hanns med (i den enorma poolen, haha!) innan vi packade cyklarna fulla med grejjer och barn och drog till Aronsbadet där det fortsattes att hänga större delen av dagen.

Själv hann jag även med en sväng in till stan för en körlektion och lite stadsstrosande i lugn och ro.

Men ÅHH så man kan gilla sommaren!

Midsommarafton

I mobilbilder.
(jomen bättre lite sent än aldrig)


En blöt start på dagen.
Påväg till Lisa och David för att fira midsommar ihop.
Lite brist på sommarsolen just där ja.


Sedan åt vi oss mätta och belåtna.
Och då kom solen så vi fick gå ut och sträcka (röra) på benen.


Jag var rätt säker där ett tag att Ozzy var den som skulle komma hem blötast (trots att Astrid började promenaden med att vägra både regnkläder och stövlar och sedan hoppade sig igenom varje vattenpöl så att hon tillslut på egen begäran tog av sig sin minst sagt otorra kjol och körde på kortkort deluxe-stilen istället;) men se där vad fel jag hade. Hilding däremot gjorde ett tappert försökt att vada rätt ut i bäcken... men han hann inte riktigt ändå ut, och så hade ju han både stövlar och galon. Nästan likadana snygga stövlar som Lisa, by the way.


Myggigt som tusan var det, men annars både soligt och varmt.
Och helt superkul var det också!

Midsommarbrudar

Med Fridolinas pyssliga servettblommor i håret.
(med doft av parfym - för blommor måste ju dofta enligt Fridan)



Sen öppnade sig snabbt himlen och regnet öste ner då vi stoppade ner småttingarna i husvagnen (läs cykelkärran;) och cyklade över till Lisa, David, Alvin och Helge för ett supermysigt midsommarfirande med silllunch, kräftor, tårtor, glass och jordgubbar, grillat och så lite smågodis på det.

Det finns inga dåliga väder, bara mer eller mindre praktiska kläder.
(och en hel massa extrakläder för vissa av oss;)

Note to self

Spraymålade konservburkar bara.
Så himla fiffigt!
Och snyggt!

Bild och idè från Design & inredningsbloggen.


Snörvel host och harkel

Jag är sjuk och tycker j*vligt synd om mig själv.
Nej, men det gör jag egentligen inte, för om man nu måste vara lite sjuk ibland så känns en förkylning rätt okej och överenskomlig. Två alvedon att börja morgonen med och sedan hade jag en liten överläggning med mig själv om jag borde åka och jobba eller inte men när febern försvunnit bestämde jag mig för att lite snor och halsont absolut är okej att jobba med utan att man sen förtjänar att åka på milt spöstraff om man skulle råka smitta ner någon annan (som vid magsjuka;) och några koppar kaffe och en frukostmacka senare mår jag nu faktiskt helt okej. Och nämnde jag att jag snart blir ledig fredag, lördag, söndag och måndag! Oh yeah!

Lite self pity shopping (eller vad man nu kan kalla det för att få det att låta åtminstone liiite nödvändigt;) från midsommarrean hos Favoritsaker.se;

Kökshanduk från Ingela P Arrhenius. I love Ingela! 


Snygga stadbrickan från Emelie Ek Design.

(Bilder från favoritsaker.se)


Pinnstolar

Pill pill pillipillipill.

Det är helt galet hur många pinnar det kan finnas på en pinnstol. Men nu är det vita, alla fjortonhundra stycken. Ett varv till behöver de dock, jag behövde bara en liten paus.


Kanske var tur också att jag målade med färgen som blev över från att jag fixade till utemöblerna. Det är liksom ganska blött ute nu mest hela tiden, även om det stått under carporten.

Lego bilder

Det här med förvaring.


Älska Lego.

Frida och Astrid har tjatat ner Fridolinas gamla Barbie-dockor från vinden så numera bor det några stycken i den stora rosa legolådan medans lite Barbie-kläder och skor passar perfekt i de mindre lådorna. Jag leker att det är jättepraktiskt.


Annars klurar jag lite smått på leksaksförvaringen i vardagsrummet då vi köpt ett jättesnyggt sideboard från vänner som väntar bebis och i boandets tid inte längre fick plats för sin kära möbel (och vi har ju massor av plats!;) så den ska få flytta in i vardagsrummet och ta den jättestora bokhyllans plats. Bokhyllan som i dagsläget innehåller småbarnens leksakslådor ja. Men ibland får snyggt faktiskt gå före praktiskt.


En Storasyster och en Lillebror.

Se där!

-Mamma jag måste ha kameran så jag kan fota Danny när han kommer med helikopter och ska sjunga brevid Lollos mormor!
Frida kommer uppspelt inspringande och grabbar kameran och kutar snabbt ut igen.

-Öhhh, okej.
Eller vad säger man.
Sen tänkte jag faktiskt inte så mycket mer på det förräns hon kom tillbaka igen och visade sina bilder på kameran.

-Men Frida... VA COOLT!
-Ja jag vet. Jag sa ju det!



Finaste Fridolinan med Danny.

Se där!


The only way is up

Nope, inte speciellt mycket till gröna fingrar här inte. Det är väl också därför vi kunnat ha blomlådor ute med inte bara fjolårets (nej det vore lite för nära inpå) utan året dessförinnans väldigt mycket döda blommor fortfarande kvar i utan att bry oss allt för mycket. Det är så man lägger ribban lååågt!;)

Så nu kan vi bara bli bättre, och i helgen blev vi riktigt bra. 
Vi är inte riktigt färdiga ännu och det är fortfarande långt ifrån perfekt. Men vem behöver perfekt!
Och som sagt - the only way was up;

Före;


Jag funderade lite i början av sommaren hur det kom sig att vi aldrig tog oss för och fixade några blommor förra året. Sen insåg jag hastigt varför då almenackan påstår att det är midsommar redan nu till veckan.
Tiden går alldeles för snabbt. Mycket snabbare än oss!

Efter;


Det syns inte på bilden men utemöberna som tidigare var bruna skruvade jag isär och slipade, oljade och målade vita då jag var höggravid med Astrid. De är absolut inga dyra utemöbler från början och skulle säkert lönat sig att köpa sprillans nya vita iår då de fått sig några skavanker lite här och där, men då jag redan lagt ner så mycket jobb på dem så är det väl bara att fortsätta. Lite sandpapper och några snabbt dragna penseldrag bara och nu är de är fina igen. Sånt är skoj.

Altanen behöver väldigt mycket inoljas, men då vi fortfarande håller på att byta fasad (ja sånt kan ta tid;) och även kommer att bygga ut altanen i samma veva känns det ganska meningslöst för stunden. Jag drömmer även om en stor och snygg altanmarkis någon gång i framtid. Men det drömmer jag bara om på sommaren så vi märker väl hur många år det tar innan det händer på riktigt...

Före;


Efter;

... less is more!?!


Det som är lite roligt när jag försöker ordna upp lite ute på gården är att jag hela tiden kommer på en massa nya saker som jag plötsligt behöver som jag inte alls tyckt att jag behövt förut;) En eller två snygga skärmar att avgränsa med mot den ljusgråa bilen hade t.ex varit helt perfekt. Daniel påstår att det är en sjukdom själv hävdar jag att det är praktiskt tänkande och design!;D

Syskonkärlek

Ibland går det tungt.



Summerlovin

Då man bara kan springa ut i pyjamas direkt efter att man vaknat.


Stor-Pumlan som i stort sätt redan var pottränad av sig själv då vi för några veckor sedan kom på att ta fram och presentera pottan igen.

Hep hep

Lördag och helg och D har precis gått på semester. Åtta veckor lång och underbar tid ska han spendera med alla fina kiddozarna medans jag själv precis jobbat sista dagen på fina fina förskolan och nu på måndag går över till terminalen åtta veckor framåt innan jag sedan hoppar tillbaka på förlängt vikariat samtidigt som jag håller mina tummar hårt för att de snart ska komma på att de nog faktiskt måste anställa mig och behålla mig där för alltid!;D
Det har varit grymt kul att vara och jobba igen och jag kan väl erkänna att stillasittande och ganska enformigt kontorsjobb framför en dator känns lite sisådär antisuperkul just nu, men det funkar väl det också. Omväxling förnöjer sägs det ju.




En liten sommarpresent och så nybakad äppelkaka blev vi tre vikarier i huset avtackade med sista dagen på jobbet. Inte illa pinkat.

Det tror jag att jag måste upplysa min sommarjobbschef om nu på måndag, här förväntas fika och paket sen i augusti minsann!;)

Jump for it

Klarblå himmel och strålande solsken då vi kom hem från dagis idag.
Såklart att man då bara vill och måste hoppa lite då!


Söta och skitiga rackarungarna♥

Fem

Se där.
Nu kan även pizzabudet hitta hit!

(Räkningarna har såklart inte haft några som helst svårigheter med att hitta oss trots en viss tids avsaknad av både fasadsiffra och annat. Tyvärr.)

Före;

En sorglig och oälskad stackars postlåda
(i bilder från förra våren... sen hände det inte så mycket mer där än i mina tankar;)

Efter;

Lite uppskrubbning och utklippt dekorplast senare.
Inte helt optimala mobilbilder, men annars är det både betydligt grönare och betydligt snyggare nu!

Ozzy har desutom klippt gräsmattan idag. En klackesko i modell mini och tv-kabeln strök visst med, men det kan väl vara så länge jag och Daniel slipper klippa. Och sen kan man ju alltid fråga sig vad tusan tv-kabeln gjorde nere vid husgrunden!?! Gör om och gör rätt och tv-kanalerna kommer nog tillbaka rätt så snart om jag känner min andra hälft rätt.

Sweetheart


Underbara Fridas♥
underbara muffins.


Till lunch hade hon kokat sig några potatisar och stekt ägg och då jag kom hem från jobbet hade hon varit upp till Ica och köpt vit chocklad och marsipan (för egna pengar) och stod i full färd med muffinsbak.
Första dagen på sommarlovet.


Min alldeles egna lilla Leila-to-be.


In the country

Sista veckan på förskolan nu till veckan, både för småttingarna och mig och sedan väntar sommarlov med papi för de små och kontorsjobb inomhus för mig resten av sommaren. Det har varit helt underbart att jobba den senaste tiden. Man kan knappast klaga då man får spendera större delen av dagarna med andra människors mest värdefulla små skatter i underbart väder med strålande solsken och en hel massa utemys.

Sommarhettan stannade även kvar till början på helgen så då passade vi på och drog till landet med tre av fyra barn (det fjärde var redan iväg på fiskeäventyr) där vi bara mös i solen, badade i älven och klipte en massa gräs och käkade en hel massa glassar.


Country style.


Sun is shining.


Lillebror upptäcker sand mellan tårna.


Det framkommer inte så tydligt på bilderna...


... men Hilding är allt annat än badkruka
(som lilla storasyrran som tyckte att vattnet var ganska kallt;)



Och rätt så kallt i vattnet var det, men det är sånt som man inte riktigt har lyxen att ta hänsyn till om man har en galen liten anti-kruka att hålla reda på.
Rakt ut i vattnet kutade barnet och slängde sig bara. Kan han simma - njet, och inte heller kan han ställa sig upp själv om han ramlar (med huvudet först och långt under vattenytan) så det vara att doppa sig snabbt som sjutton och göra det mindre plågsamt då man var tvungen att dyka efter.


Spanar in småfiskarna.


Finaste Fridan♥


Finaste Pumlan♥


Och finaste Lillebror-rumpan♥


Fredag

Alive.
Jomen visst är jag.



30 grader plus både inne och i stort sätt fortfarande ute och jag sitter och kollar supersen film med Fridan. Sharpay's fantastiska äventyr, rekommenderas verkligen... inte. Men vad gör man inte för dom man älskar.

Annars då, la grande kiddoz har precis gått på sommarlov och sommaren är verkligen här!

Dagens Outfit

Blommigt.
(och för ovanlighetens skull inte le kiddoz)


Jag försöker vara lite i ett med naturen så kanske det går lite bättre att fixa iordning bland det gröna som växer utanför huset.

Båda rabatterna är nu iallafall rensade på ogräs och med en eller tre små väl valda svordomar har jag även lyckats riva och slita den mesta grönskan från mellan alla plattorna. Jag behöver väldigt mycket nu bara en trimmer som fungerar och sedan har jag en väldigt fin idè till ett underbart utekök till de små sockersöta i brist på en lekstuga (som annars väldigt mycket står på mammans önskelista). Tyvärr är det bara sen artonhundra fula och väldigt envisa små buskar ivägen på platsen där uteköket så småningom ska ta form, och ja, jag får väl litegranna skylla mig själv för att jag aldrig tidigare brytt mig så mycket om baksidan av huset och helt enkelt låtit det gröna med kvistar leva lite sitt eget liv lite hur som helst. Nåja, nu är det iallafall tid att dö! Jag behöver bara vila upp mig och sedan införskaffa en riktigt bra spade...

Den blommiga tröjan har jag förövrigt helt lagligt snott av Fridan (den var ändå för stor för henne;P) som i sin tur fått ärva den av fina Joppi som alldeles i dagarna ska gå på bal och sedan ta studenten!
My oh my! vad händer egentligen med dagarna, veckorna, månaderna och åren?!? Det var ju alldeles nyss som Joppi själv bara var en liten skit som fick ärva en massa gamla kläder från mig. Nu känner jag mig nästan lite gammal ju!

Man måste börja någonstans


Det är en rätt så bra beskrivning för statusen ute i vår trädgård just nu. Idag började jag med att ta mig an rabatterna.
Det behövdes.


Vädret har varit lite lätt... varierande.
Sol, inte sol, regn, storm och så lite mera sol.


Vi har fikat ute på altanen. Astrid har promenerat gatan runt med stortjejen Alice mittemot säkert hundra gånger, kissat på både pottan och toaletten (och så i trosorna också en hel del gånger såklart) och hjälpt mig med att slita lös gräs och ogräs från mellan plattorna och intill uppfarten.

Hilding har legat och sovit gott ute i vagnen mellan halv tre och fem då vi glömde bort honom där ett tag när vi var så inne i trädgårdsskötsel.
Han är vaken ännu kan jag meddela.


Rabarbern mår jättebra och jag tog in litegrann som Fridan och D bakade en paj på efter middagen. Ruskigt gott!

Imorgon tänkte jag nog fortsätta leka att jag har iaf ett halvt litet ljusgrönt finger. Det har jag egentligen inte, men man kanske kan få!

PS

Ikea.
Jag klarade nästan av att följa planering och bara pricka av saker som fanns nedskrivna på shoppinglistan.
Nästan.


2xIkea PS Vågö

Väldigt fina gör de sig iallafall ute i gräset även om jag inte riktigt ännu hunnit komma på vart jag vill placera dem.
Imorgon tar jag väldigt gärna ännu en dag med underbar sol och så står trädgårdspyssel med "lite" rabattrensning på dagsplaneringen...


Lego Love

Pengar är till för att spenderas. Så efter att ha fått första lönen på ett ganska bra tag så slog jag på stort och beställde äntligen de supercoola och supersnygga stora legoklossförvaringslådorna som jag gått och suktat och trånat efter ett ganska bra tag sedan jag såg dem för första gången. Jag skulle kunna låtsas att jag beställde dem till barnen - men helt ärligt så beställde jag dem mest bara till MIG... men barnen kan ju få låna dem då de numera ingår i deras inredning!;)

Hade tänkt fota lite snyggare bilder i en "fejkstädad" omgivning;), men nu då Astrid och Hildling precis gått och lagt sig och jag tänkte passa på att röjja upp lite så har istället Fridan och Lollo hunnit med att snotta lådorna in till sig tillsammans med en massa låtsasmat, så det får kanske bli en annan dag.

Men alltså, de är inte bara väldigt snygga att titta på, de är tydligen också väldigt roliga att leka med! Det hade jag nästan inte räknat med!




Frida och Astrid leker affär.
-Vad får det lov att vara?




Hilding har byggt en trappa... eller en häst... eller något annat. Med honom och språket är det lite svårt att avgöra!;)

Som en sommardag

Ozzy har spelat foybollsmatch uppe på IP idag och Astrid och Hilding hittade sig en hel äng full av rosor och olika roliga klätterställningar att leka och busa runt i.


Happy, happy!


The perfect housewife

Igår var D ledig och hemma med barnen och jag jobbade. Kom hem strax efter 18.30 och då stod middagen färdig på bordet, Texas no bean chili, supergott långkok på högrev som hade fått och stå och puttra till sig på spisen större delen av dagen medans min fina husfru hade passat på att rensa garaget på skräp och gården på gammalt ris, cyklat en sväng med småttingarna till Miljögården och tittat på små lammen och kycklingarna, tvättat och hängt några maskiner tvätt, städat upp i köket och vardagsrummet och bakat en plåt med banan och chokladmuffins!

Han är alltså en sååå mycket bättre hemmafru (när han vill) än jag någonsin kommer att bli. Och det får han också väldigt gärna vara, för jag tänker inte!;)





Omväxling förnöjer skulle man väl också kunna tillägga.

... och sen skulle man säkert kunna hävda att det är lite lättare att vara hemma med barnen nu då de bägge två små är väldigt mycket självgående och de dessutom börjar vankas sommar ute. Men vad spelar å andra sidan det för roll?! Jag gillar väldigt mycket både Texas no bean chili och att komma hem till ett städat hem, för att inte glömma glada roade barn och chokladmuffins!


No-shit-chili-rester med ris dagen efter.

Nollsexnollnoll

Vissa av oss hade gärna önskat att få sova lite längre,
andra behöver genast kliva upp och leka lite med traktorn...




... och sen var det även en liten tredje bestämd sak som såklart måste upp först av oss alla och då även fyndade ett helt fat med pappas goda banan/chokladmuffins ute i köket. Så nu är vi uppe.

RSS 2.0