Doing the dishes

Farfars gamla diskbänk sitter nu på plats ute i småttingarnas lekkök.
Väldigt bra blev det om jag får säga det själv och framförallt väldigt uppskattat.


Baka baka liten kaka.


Två till murblock ska inhandlas (kostade typ 20kr styck, me like!) och sen ska brädorna som ligger emmellan dem som en hylla behandlas så att de klarar att vara ute (och bli blöööta).
Både diskbänk och spis på plats, nu är småttingarnas utekök nästan färdigt. Idag har jag och Hilding skruvat upp två hyllor ovanför för lite rolig piff-förvaring senare och så tänkte jag kolla på Kronan efter träkrokar att måla och skruva upp brevid för spadar och annat. Vimplar kommer också, äntligen har jag någonstans att stoppa dom!;)


Gungställningen är numera svart och vi har även byggt oss en liten väg mellan sandlådan och stubben för Hildings alla älskade bilar. För tillfället bara väldigt enkelt av en bräda med biltejp, men jag funderar på att måla en fast vägbana med färg sedan när tejpen släpper.


Det är inte bara dinosaurien som gillar att gå balansgång på vägen, det gör Astrid och hilding med.


Hilding was here.


Fasaden

Det tar sig.
Fort går det fortfarande inte men det går iallfall inte bakåt.


En färdig vägg och en annan påbörjad.


Hilding-mitt-i-allt. Alltid.
Hur vi än försöker avleda honom med allt möjligt annat så studsar han ändå snabbt tillbaka som en liten gummiboll. En väldigt gullig (om än lite i vägen) gummiboll.
Fönster och dörrar kan tyckas som ett nödvändigt ont ibland. Men hur pilligt ska det behöva att vara!


Vitt är snyggt! Men allvarligt, jag målar inte om baksidan igen. Det här är bara grundfärgen men säg att vi om en massa år frammåt i tiden tycker att vi vill måla huset igen så kanske det blir vitt. Eller svart, men det är det bara jag och Ozzy som tycker...


Hot, hot, hot.
Med söderläge på framsidan vore det väldigt skönt om vi snart kunde få upp köksmarkisen igen.

Den här sommaren är inte ljummen direkt!


Hinni

Världens finaste unge som gått och uppgraderat sig från bebis till lill-pöjk.
Idag är det inte den 5:e, så det blir inte en riktig månadslista sådär... men OM det nu hade varit den 5 augusti redan idag så hade Hildings 20(!?!) månaders lista sett ut någonting såhär;

Skrattar störtskönt och ofta.
Surar nästan lika gulligt och om möjligt ännu oftare än han skrattar.
Har fortfarande kanske världens sötaste skrattgrop.
Älskar att gå omkring med "pippilott" i blondie-håret och är väldigt noga med att lika samma gäller när storasyrran vill ha frisyrer, sen går han runt och ropar "titta! TITTA!" tills alla i hans direkta närhet har tittat och sagt att han är fin. Rätt ska vara rätt.
Har inte världens tjockaste hårman direkt. Än så länge, men lite långt blont fjun baki nacken som är underbart att snusa på. Ganska ofta infriserat med mat dock.
Gillar fortfarande väldigt mycket bilar. ÄLSKAR är nog ett bättre ordval tillochmed. Hjul är kul kort sammanfattat.
Har humor, om än ganska låg. Astrid (och dumheter;) är skitkul och det är roligt att jaga och bli jagad, höga och plötsliga ljud är skoj och han skrattar så han nästan kiknar när vi hamrar och spikar ute på huset.
Rymmer, rymmer och rymmer. Rädd skulle man inte kunna påstå direkt... men rätt så mesig emellanåt ändå.
Stryktålig. Eller vad säger man... slår sig rätt så ofta (får lite väl mycket hjälp ibland från vissa syskon) men bryr sig oftast inte allt för mycket. Van vid blåmärken, om vi säger så.
Har annars ett hiskeligt humör. Och vet hur han ska använda det.
Envis.
Har precis börjat prata "på riktigt" lite smått. Såååå sött!
(Inte helt konstigt kanske att det tagit lite tid med en storasyster som lätt tar över all luft som existerar och pratar både på in- och utandning).

Ord som han använder ofta just nu är;
Gunga, Sitta, Komma, Titta, Lälle (välling), ika (fika), Lass (glass), Odisch (godis), kaka... ja, det finns ett visst tema... iiil (bil), sluta (fast inte så klart, kommer bara inte riktigt ihåg hur han säger), ita (rita), osch (ost), Ocka (Oskar), Iia (Frida) mommo (mormor), vovve, aj, oj, hej då, babii (Barbie, ett måste när man har en storasyster i massiv prinsess-fas). Ja och så mest använda Hinni-ordet "NÄ!".

Han har också börjat lite smått med tvåords meningar som; Komma Pappa!, Mamma titta!


-Titta!

Kan man?!

Jag köpte en barnbok med det namnet för x antal år sedan. Ungefär samtidigt som en 3-4-årig Ozzy på dagis en dag provade knyta fast ett hopprep runt magen och sedan kasta sig ut från högsta klätterställningen han kunde hitta (efter att ha knytit fast andra ändan av hopprepet i själva klätterställningen) med syftet att kolla om han kanske eventuellt kunde var Spindelmannen(!). Det var han inte och det hade han sedan ett ilsket mörklila "band" runt magen som påminde honom om (läs mig) i några veckor, så jag tyckte att det var en bra idè att vi snarast möjligt kunde reda ut en hel massa saker som man inte ens behöver prova för att veta att man inte bör göra inför kommande framtida födelsedagar.

... Skitrolig bok dessutom, om än lite halvgrym och aningen blodig. Jag har inte plockat fram den till Astrid och Hilding ännu, men om Hinni fortsätter som han gör att följa storebrors fotspår mot crash-test-dummie-hållet så kommer den nog alldeles strax fram ur garderoben. För övrigt har jag gjort iordning en liten "Kom-ihåg-lapp" på insidan av en kökslucka med numret till jouren och vårdcentralen samt alla fyra barnens personnummer med fyra sista siffrorna (jag KAN bara inte för mitt liv lära mig de två sistas utantill så en lapp blev nödvändig) och se, redan en vecka senare har jag fått användning för kom-ihåg-skade-lappen hela två gånger. Och gissa till vilka barn?!;P
De är två stycken med snopp, om vi säger så.

Hur som helst var det inte alls det som jag hade tänkt skriva om, utan det var istället om barnens gungställning på baksidan.
-Kan man spraya en gungställning? frågade jag en vän som jag pratade med tidigare i veckan, och hon höll nog med mig om att det borde man kunna göra. Och nu vet jag, efter att ha varit tvungen att pröva direkt jag kom hem från jobbet och insåg att småbarnen var ute på äventyr. En halv burk med svart sprayfärg hade jag dock bara kvar, men se nu har jag iaf en halv svart snygg gungställning.
Och en halv grön/röd och ful!;P

Ibland kan man.
Och ibland kan man, men borde verkligen inte.

Bild från hysteriskt roliga men aningen morbida barnboken Kan man.
-Kan man simma med hajjar?
-Nä.... det kan man inte.


Återvinning is the shit!

Ett besök på Kronan och för endast 226(!) små kronor fick vi förutom lite smått kökskraffs till uteköket även till Hildings enorma (milt uttryckt) glädje en jättefin Tonka traktor (frontlastare eller whatever!;) och en lastbil i plåt. Lite smårostiga men annars superfina och framförallt tokcharmiga!


Tonka tonka!


Det börjar bli endel bilar i sandlådan.

Sa jag att det i de 226 krornorna även ingick en till synes sprillans ny cykelhjälm till lillebror, en åkmadrass (till snöbackarna i vinter) och en geringssåg.

Man behöver inte direkt känna sig rånad när man återvinningsshoppar!

Utekök i miniformat

Jag har hållit på att tjata om att jag ska göra ett eget utekök åt småttingarna ett ganska bra tag nu. Sen har jag kapat en miljon buskar, slitit upp rötter (svurit, skurit mig endel eftersom jag är för trög för att lära mig att handskar kan vara bra ibland och sen slitit lite mer) sen har jag skottat jord och lite sand i brist på riktigt stenmjöl, krattat och lagt plattor (tagit bort plattorna och svurit lite mer) sen lagt tillbaka plattorna och även om det fortfarande är lååångt ifrån perfekt (nästa år kanske jag lägger om plattorna ordentligt) så funkar det nu faktiskt alldeles superbra. Lite (eller ganska mycket) man tager vad man haver och småttingarna har nu äntligen fått sig en alldeles egen hörna utomhus där man får skotta, hälla och grisa och kladda precis hur mycket man vill!

-Var det typ någonting sånthär som du ville ha? undrar D plötsligt från ingenstans efter att han precis räddat värsta söta gamla gasolspisen från grannarnas baklucka påväg mot tippen (eller återvinningen).

-Men jaaaaa!


Liten, skrotig, skruttig och lite rostig.
Och alldeles... alldeles underbar!


Barfota matlagning. Jag kände mig lite lätt Ernst inspirerad och byggde provisoriskt ihop en liten köksbänk att ha som avställnings- och matlagningsyta och brevid spisen av några överblivna betongblock och fyra stycken brädor från panelbytet. Plattorna på marken kommer från då vi lade in nytt klinkergolv i datarummet.


Gamla kastruller med lock för 5 kronor och bestick för 1 krona styck bl.a fyndade jag på Återvinningen ihop med en gammal sockerkaksform, en visp och lite annat smått och gott. 


Hilding lastar in en plåt med sand"kakor" i ugnen.

Nu saknas bara lite "lull-lull" som några småhyllor på väggen för förvaring av fina och roliga saker, några krokar och en tunna att samla in regn(lek)vatten i.
Sen hade vi/barnen(jag;) även så tur att farfar precis har bytt ut sin diskbänk uppe i stugan så snart kommer även en sån att komma på plast.

Hur kul som helst verkligen.
Både för vuxna och små!;)

En förebild på den sneda bodan som vi nu höjt upp (även om den fortfarande är väldigt sne) och buskarna from hell (som här precis börjar komma upp igen efter att jag kapat ner dom med sekatören).  Nästa år blir det nog bodans tur att få lite kärlek och ny färg (om vi nu inte väldigt optimistiskt skulle råka hinna det redan iår).


Under construction

Bustrollen i snygga sandlådan som vi flyttat till baksidan, längre bort från gatan (då lillbror fortfarande rymmer stup i ett) och ihop med gungställningen och rutchkanan blev det som en liten mini-lekpark på en annars helt outnyttjad yta.


Kanske en av världens bästa uppfinningar.

(Undra hur länge det tar innan de upptcker att närmaste grannarna på andra sidan staketet har både en massa mer jordgubbar och smutron än oss men även krusbär och hallon?!;)


Åsikterna går dock isär gällande var man sätter och använder sanden till...

Efter att de kånkat in sandhinkar och hällt ut i vardagrummet på lekspisen och i alla små koppar, grytor och muggar (ihop med vatten - wihoo!;P) tidigare i veckan så kändes mina funderingar på ett barnutekök i samband med sandlådan plötsligt inte helt onödiga.

Så det är ganska mycket vad jag har pysslat på med idag efter att vi kramat av snyggingarna från Göteborg. Och se, sen hann jag hur lätt som helst städa upp bodan (vilket inte riktigt var igår) och plocka till lite ute medans D och farfar snickrade och småttingarna roade sig helt själva i sitt nya och alldeles egna (dock fortfarande under contruction) utekök ända fram till läggdags.
Vatten och sand och tillåtelse att grisa - kan tydligen aldrig bli tråkigt!

Bilder på uteköket som det ser ut just nu kommer sen, för nu blir det duschen innan vi våldsgästar Holmfrids.
Tomorrow work.  

Göteborg

Idag åkte min syster hem med tåget, saknar henne redan.
Helt klart att jag och D måste ta oss ner till Göteborg någongång inte allt för långt bort. Bo på hotell, äta ute, hälsa på världens finaste systerbarn (med föräldrar) och bara vara. Kanske gå på någon konsert.
Men helt klart.


Godzilla

Godzilla som jag köpte från en liten kille på en fyndmarknad för ett tag sedan har tillfälligt gått och blivit svart, det bara blev så i brist på andra lite mer "spännande" färger i närheten. Nu klurar jag lite på om han sedan ska få bli gul eller kanske knallrosa som planen var från början.

Jag ÄLSKAR mina o-världsliga o-problem och behåller dem gärna forever and ever...

Lördag

Grillat
Gubbar
och Go´mat.D hänger ihop med sin högt  älskade gamla barndomsvän (i kombination inte helt olika Beavis and Butthead från gamla goa mtv-tiden, iaf i unga år;). Lite lätt överdrivna köttbitar till mysmiddag ute på altanen och nu väntar jag bara på att liten ett och liten två ska sluta sina vackra blå (och bruna) så ska jag sen lämna killkvällen och promenera över för att ha tjejkväll istället.

En ganska perfekt lördag med andra ord!


Gullungar

Kusinhäng ute hos mormor på morgonen.


Hilding


Ediz


Emin


Astrid


Selin.

Gullungar♥


Men åååhhh

Strålande sol och härlig sommarvärme ute idag.
Behöver jag ens påpeka att det suger att jobba. Inomhus. Hela dagen.

Tog en promenad ute på lunchen och luktade på sommaren lite, kom tillbaka in sen efteråt och luktade svett. Svett är väl härligt! Mera svett till svenska folket.
(Fast ja liiite mysigt är det också att det börjar mörkna ute om kvällarna och man snart kan börja tända ljus och mysa under filatar).

Våran köksmarkis ligger för stunden nere på marken då vi håller på och fixar och trixar med renoveringen - man vill inte mysa under några filtar ännu kan jag lova. När jag gick och la mig igårkväll(natt) visade kökstermometern 17 grader ute och 27 grader inne. Kanske inte så mycket mera svett till folket då nej. Men ändå, ogilla att frysa (och jag fryser för det mesta!).

En dagens outfit då man får klura ut något att cykla i till och från jobbet utan att svettas ihjäl
... och sedan inte frysa ihjäl i då man sedan sitter still 8 timmar i lokaler som inte riktigt gillar att svettas lika mycket som jag.
Brrrr.Och idag har jag köpt svart färg till elementet i köket.
Men att jag har.
Och så vit färg till en liten hylla som ligger (hänger uppe i garaget) i en liten stuga långt borta på landet och bara väntar på att bli min. Och jag väntar också.


Det tar sig...

Jag hade tänkt lägga upp några bilder på hur det går med fasadbytet och målningen på framsidan... men då jag inte har fört över de nyare bilderna från kameran ännu (eller laddat upp de lite äldre) som kommer här först bara det allra första. I dagsläget är dock väggen under carporten helt färdig (sånär som på vita kantbrädan, belysning och ventilationslockgrejjerna).

Ja, och så hann Pumlan med att smita ut en kväll och hitta sig en pensel (men VARFÖR den låg kvarlämnad framme kan jag inte ens förklara!) med vit grundfärg på som hon givetvis var tvungen att använda på DEN ENDA väggen som jag helst INTE ville att hon skulle prova den på. Så viss justering krävs, men annars går det bara bra. Roligt är det också, fortfarande.Lite som skönt terapiarbete att sakta se den gula, fula och flagnade färgen försvinna och ge plats för nya fräscha brädor i ljus gråbeige.


Veckans matsedel

.... ännu mera griffelfärg
och några av de svarta eluttag.

Jag hade tänkt promenera och köpa svart färg till elementet idag på lunchen, men så hittade jag Växtriket på vägen och så blev det en jättesnygg stor fasadsiffra istället och två blomkrukor. Kändes lite övermodigt att fortsätta shoppandet efter det då jag fortfarande cyklar till och från jobbet....

Men imorgon blir det nog färg.
Eller i övermorgon.
Man måste ha något att se framemot.

Köksat

I torsdags när jag kom hem från jobbet så visade det sig att min lilla husfru (som varit lite utbränd på senast;) äntligen återvänt och köket doftade gott både av nybakta kanelbullar och hemmagjord palt som stod på spisen och kokade. Helt underbart att komma hem till! Daniel är ganska bra på att överdriva saker han med, ofta (men långt ifrån alltid) till det positiva.


Helt underbara och till hälften barnarbetade bullar.


Och här (bl.a) hamnade griffelfärgen jag lekte med förra veckan, på sidan av köksskåpet. Och jaa, jag inser att jag nu kommer att få torka tavlekrita från lite överallt... men vad gör väl det om hundra år! Lite spill får det bli.

Degat och badat

-Åhh vad fina badtrosor du har mamma! säger Astrid i badrummet där jag står och provar ut vilken bikini jag sta ta när vi ska cykla iväg och bada med moster Maria och kusinerna.
-Kan man lyfta på degen?!
(fortsätter hon sen och syftar ganska skoningslöst på mina bröst)

-Ja det kan man faktiskt! (
svarar jag lite surt)
-Det kallas för BH... och du kan gå härifrån nu. Det går bra.

Ibland känner man verkligen att man ligger på topp!;P

Framme på Aronsbadet;

Maria räknar in barnen i vattnet.


Blondinerna gillade att leka i duscharna.


Fina storebrorsorna.


Busungarna i lilla poolen.


-Fort Ozzy, HOPPA I! (skriker jag och kastar nästan i min förstfödde;)
Men se, enda bilden (hittills iaf) på alla sju kusinerna samlade på en och samma bild. Sen behöver man inte vara så himla petig på själva "poseringen". För den inte existerar.


Sen måste man fika lite också efter att man har badat.
Världens godaste fika!

Thank god it´s friday

Sista halvtimmen på jobbet innan helg och jag sitter och väntar på att de små minutrarna ska ticka lite snabbare så att jag kan stämpla ut och cykla in till stan och möta upp min sköna familj för lite "kvalitetstid" och familjemys.

Hjärta, hjärta, mys, hjärta, hjärta på facebook språk!;)

Väldigt effektiv är jag också, jag erkänner.
Lyssnar på Vinyl 107 (ooold so ooold!;P), leker lite med iphone-appar och gör inte allt för mycket nytta alls faktiskt, men så är det ju också nääästan helg nu.

Thank god i´t´s friday!


Och lite svart.

Då D och småttingarna sov borta tidigare i veckan och jag målade i köket så hann jag även med att spraya eluttagen och lampknapparna svarta. Gick på max fem minuter och blev genast sååå mycket bättre.


I love sprayfärg!

Sen var när D var iväg på cykelfest igår/inatt (lååångt ifrån så hurtigt som det kanske kan låta) så roade jag mig lite med detta när småttingarna hade gått och sova;


... nästan så jag hade väntade mig att få ett samtal på jobbet imorse med början;
-Men Fia vafan...

Men det kom aldrig.
Jag vet inte riktigt vad jag ska dra för slutsats av det (förutom att någon är väääldigt bakis), men det måste ju nästan annars vara bra!;)


Grönt och skönt.

På Miljögården har de gjort det himla grönt och mysigt.
Inspirerande är det... även om jag fortfarande mest dödar saker som är gröna...


Värsta fina egenknåpade blomrabbatterna har de också.

Jag skulle kunna tänka mig att ha inbyggda snygga rabatter i altanen.
Och en trädgårdsmästare som tog väl hand om dem.


Mina bebisar har blivit värsta stora småbarnen,
går brevid och håller handen när vi är ute och promenixar.

När de vill (såklart!) vill säga.
Och inte när jag vill.

Summer lovin

Jag bara ÄLSKAR sommaren! Plötsligt har man lust och ork att göra nästan hur mycket som helst (och helst gärna samtidigt) men så var det ju det där med tiden också och vissa saker som man inte får/kan (eller borde) välja bort utan bara måste göra. Ibland måste man gå och lägga sig. Och sen måste man kliva upp. Ibland behöver man åka och jobba. Mat är bra att äta lite då och då också men annars, annars har jag massor av planer på olika saker som jag vill göra. Jag behöver lite fler timmar på dygnet bara.

Min fina syster är uppe från Göteborg med världens finaste (och kanske även busigaste;) små snygga kusiner till barnen och självklart vill jag hänga med dom i massor!

Jag vill även fixa klart (så långt det nu är möjligt) på huset. Byta färdigt panelen och måla, olja in bron, slipa pelarna som egentligen borde bytas ut och måla dem snyggt. Jag vill lägga ut plattor vid bodan bakom huset och fixa iordning ett litet utekök till småttingarna (mest till mig, kanske inte så mycket till småttingarna egentligen;) så just nu håller jag på att slita rötter till förbannelsen från de dumma buskarna som stod där innan. Sen vill jag också bygga egna blomlådor och odlingsbänkar (till D, jag odlar verkligen ingenting själv) och gärna även fixa ihop en snygg nummerskylt till huset typ med plexiglas (men mest troligt så sprayar jag nog bara den gamla fasadsiffran vi redan har).
Jag skulle hemskt gärna vilja bygga ut altanen (men det kommer INTE att hända i år nej) och så har jag också någon hylla och lite andra möbler jag skulle vilja måla och även fixa på med lite småfix inomhus.


Det tar sig, det tar sig. Nu är väggen under carporten nästintill färdig. Nya brädorna är på plats och jag har målat första varvet med den riktiga husfärgen. Oh how lovely!

Lite semester hade jag dock inte tackat nej till. Roliga resor eller bara härligt stugmys med familjen.
Nu jobbar jag ju bara 80% med lediga måndagar hela sommaren så lite minisemestertid hinner vi få tillsammans iaf känns det som, även om jag gärna hade tagit mer, mer, meeer.

Igår åkte D och barnen upp till farfars stuga och sov över medans jag själv hängde på jobbet och sen åkte hem och målade resterande delar av köket vita innan jag avslutade kvällen på topp hos världens bästa mamma med mina superfina systrar och kaffe och kaka till Morden i Midsummer.

Sånt kan man inte klaga på heller!


Lördag

Hot hot hot!

Småttingarna började morgonen med lite vattenpölsbad.
Vem behöver stranden liksom!?!;)


Varning för barn!


Pumlan Humlan♥


och Hilding Vilding♥

Jag och D har hunnit med att bygga lite, mutat de stora barnen att agera barnvakter och spikat och målat lite plankor mellan måltider och blöjbyten. Hilding hann med ett snabbt litet bad i oljeburken vid ett obevakat ögonblick, men annars har allting bara flutit på finfint.

Finaste syster Maria är uppe i norr och hälsar på så lite kusinbus har vi också hunnit med och så har vi druckit tjusiga mojitos på  D:s härligt doftande mynta.

Spännande att se vad söndagen har att bjuda på.

Crazy babies

Det går framåt. Panelen börjar sakta ta sig upp på första väggen och igårkväll kunde jag äntligen grunda de understa brädorna som D varit duktig att trolla upp under veckan som gått bland barn, bad och massor av bus. Snyggt blir det, även om det än så länge bara är grundfärg.
Ett vitt hus hade också varit väldigt fint. Ljust och fräscht sådär.


Anledningen till att det inte går sådär jättefort alltid.

Söta som socker men ack så snabba och finurliga bägge två, nu jobbar de dessutom ofta i par. Smarta små rackare de där!


Ser väldigt lugna och behändiga ut där de sitter sida vid sida och myser i soffan med tidiga morgonvällingen.

Sekunden senare  står de på vardagsrumsbordet (ibland dessutom med små pallar) och plockar "blommorna" från min fina maskroslampa, pallar badrumsskåpet på smink (och Hilding gillar fortfarande att leka både med och i toaletten), nallar mindre bra gömda godsaker från överst i kylskåpet, bygger sandslott av tvättmedlet ute i tättstugan (dags för nytt gömställe. igen.) fyndar och förstör det mesta i storsyskonens rum så fort haspen råkar vara av (dom är som blodhundar) och har tepartyn med vatten i vardagsrummet.

Men positivt sett så är de i stort sätt nästan alltid glada (ja Hilding är ju en liten småsur och tvär farbror by nature då;), de "leker" jättebra ihop och de verkar aldrig någonsin ha tråkigt. Och vi andra behöver inte ligga rastlösa i soffan i brist på saker att göra.


Maskroslampan på återhämtning. Sladden har fortfarande inte dragits till uttaget, men det är som mycket annat påväg. Bara inte just nu.


Vi köpte ett sideboard av några vänner som väntar tillökning och därför inte rymde att ha kvar det. Dörrar som man trycker in för att öppna och glashyllar inuti, kändes på inga som helst sätt praktiskt från början men se på tusan, hittills har det fått stå nästan helt ifred små huliganerna. Tillochmed sakerna ovanpå har fått stå orörda! *peppar, peppar*


Planen för framtiden är att den ska stå på mitten av väggen då leksakerna flyttas och ovanför kommer en tavelvägg. Golvlisterna ska ockå vitmålas. Men som sagt, inte just nu bara.

En hel massa fingrar ur

Och än så länge så är det riktigt roligt!

I måndags fick vi brädorna vi beställt till den nya panelen hemlevererade (väldigt smidigt) så då var det bara att greppa varsin kofot och börja bryta loss alla de gamla och fula. Skitkul! och snabbt gick det också. Alex och Jenny kom förbi oför att plocka upp Fridan och Alex hann även få vara med och bryta ner takbrädorna från under carporten som vi också blev tvungna att ta ner för att komma åt panelen på långsidan. Det där med korthuseffekten...

Tänk om de skulle vara lika roligt att mäta, såga och bygga upp, spika och måla sen som det är att slita ner och förstöra!;)


Ett svart hus vore också rätt så snyggt.


In working progress.


Efter middagen passade jag på att riva altanräcket (men älska kofoten!) som stått kvar och bara vara halvruttet hur länge som helst nu och D hjälpte mig att såga ner mittenstolpen som mest känts ivägen innan han sedan byggde en stege till studsmattan så att småttingarna numera kan klättra upp och ner alldeles själva.

I början var jag väldigt mycket emot stegidén då jag tyckte det lät farligt... men efter att ha sett småttingarna in action i sommar har jag ändrat mig. En stege är jättebra! Betydligt säkrare att klättra ner än att bara hoppa rakt av från kanten också...


Efter att småttingarna somnat så byggde vi även en ny sandlåda.
2x2 meter, så nu fattas det bara en hel massa sand.

Men fatta vad sand vi kommer att ha överallt (förutom i sandlådan) snart!


Lilla gubben

Himla himla fina!

Ett lila barnbarn

Astrid i bilen påväg mot Piteå;

A -Mamma! Jag har en docka i min mage. Snart kommer den ut och äter bröst.
J - Oj, ska vi redan bli mormor och morfar? (höhö!)
J - Äter dockan bröstmjölk som små bebisar?
A - Nä. Den äter inte bröstmjölk. Den äter bara bröst.
J - Okej. Så trevligt.
A -Det är en lila docka. Nej en rosa docka.
J - Såklart!
A - Ska den äta dina bröst mamma? Ska den det?
J .- Nej tack. Det är bra.
A - Jaha.

(lite senare då vi kör över Bergnäsbron)

A - Ååååh nej! Krokodilerna kommer och tar oss! Hajarna kommer och tar oss och biter oss och biter. Vi måste hålla i oss. Håll i dig Frida! Hajen biter. Vänta här! Jag suger upp dom... och ska jag skrika åt dom!? Ska jag det?
Såja, nu är det bra. Det finns inga krokodiler. Det finns inga hajar. Du behöver inte vara rädd Hinning, det är bara på låtsas!

Att hänga med en soon-to-be treåring är litegrann som att knarka kan jag tänka mig.


Helgen.

I lördags var det bröllop. Strax före lunch samma dag kom jag på att jag kanske borde kolla upp om jag verkligen visste vad jag skulle ha på mig, för även om festkläder är något jag långt ifrån använder varje dag så har jag liksom fortfarande vissa problem med att vara ute och göra saker i god tid. D kom å andra sidan hem från summergames klockan två och slängde sig in i duschen (klockan fyra skulle vi vara i kyrkan)
... så om vi någon vacker dag gifter oss - räkna med vissa förseningar!
Tidsoptimist javisst.

Det där med strumpbyxor hade jag kanske kunnat kolla upp lite tidigare då de blekaste benen gick dåligt att dölja med endast (och-hur-det-nu-ens-är-möjligt) ännu blekare strumpbyxor i mina ägor och skoval höll jag på med lääänge, men annars gick det hela över förväntan smidigt.


Givetvis glömde vi sedan kameran hemma, men både Karin och Andreas för superfina, festen var superkul och tårtan var fantastisk, precis som maten och det mesta annat.

I söndags åkte vi och hämtade upp Ozzy från Piteå efter att ha kollat sista fotbollsmatchen, premiär för hela stora underbara familjen i en och samma bil då vi lånat en Sharan över helgen för lite bilprovning. Men hey amazing!


Festmåltid redan i fredags då vi började helgen med att bjuda över grannarna på middag och D fick prova sina nya grillkunskaper efter en grillkväll med Simon Laiti på Hemmagastronomi tidigare i sommar.
Jag tycker inte att jag någonsin mer borde behöva laga någon mat nej.

Dagen efter

Morgonen efter Andreas och Karins fina bröllop.

Det kommer ju inte som någon chock direkt att småttingarna fortfarande skoninglöst kliver upp före f-n, men VARFÖR de måste busa och bråka inte bara med mig men absolut PÅ mig kan vara morgonens gåta.


Vissa dagar är det extra gott med morgonkaffe!
Nu frukost ute på altanen i solen och snorblåsten.

Jäkligt kul hade vi det igår iallafall!

Pinnigt

... och lite pillrigt.

Men nu är pinnstolarna vita, fina och färdiga (fina var det iofs innan också tycker jag fast på ett mer charmigt sätt) och står ute i köket blandat med mio-stolarna. Man kan helt enklet inte ha för många stolar.Det var min käre far som fyndade dem hos gamla bekanta och efter det hörde av sig och undrade om jag fortfarande hade kvar intresset för pinnstolar (men JA!) så nu äger jag tre sånna här fina skönheter.


Skålade för rumpan är de också och väldigt sköna att sitta på.
(Tji fick D som alltid försökt att hävda motsatsen)

RSS 2.0