Och en lördag

Klev upp just efter 06, bara för att det är så himla roligt... eller nåt. Tycker vissa av oss iallafall. Käkade frukost och gick sedan över till mormor och pratade, busade och fikade. Matade storebror innan hockeyn och promenerade sen upp till Ica för att hämta ut Astrids "nya" vinteroverall, (it´s to-die-for!), totalpunka på vägen dit som gjorde vägen tillbaka vääääldigt lååååång. Men vem har bråttom. Glass och godisklubba på kiosken som mutor för två fint promenerande barn hemmåt, Hilding a.k.a ett steg frammåt, två åt sidan och sedan tre eller fyra bakåt. Tack och lov var Frida med mig och hjälpte till att valla in fåren. En superbra grej med Hertsön också är de underbara gångstigarna, från centrum och hela vägen hem utan att passera en endaste liten bilväg, om man nu absolut inte vill. Stannade till i en av lekparkerna och gjorde av med lite överskottsenergi, somliga av oss har sån, dessvärre ofta inte jag. Sen tunnlarna, där kan man också roa sig länge. Hemligheten tycks vara att skrika allt man kan och sedan skratta och dansa okontrollerat till sitt eget eko.


Hemmåt kom vi ändå fram någongång tillslut, huliganerna tog en powernap bägge två och jag och Fridan stekte ägg och tog en myskväll, sådär härligt mitt på dan som man förut innan man fick barn kunde ta sig lite närsomhelst. Upp och hoppa, ut och grejja, Daniel kom äntligen hem och underbar kräftsoppa till middag. Inför nattning av några små och tänk bara tänk om den förbaskade lilla kontrollen som gör att bioduken kan gå upp och ner skulle kunna dyka upp helt magiskt så att vi skulle kunna se någon av de många bra filmer som precis har kommit stort, häftigt och coolt!

Men å-så-störigt att den bestämt måste vara som bortblåst! Såååå stort bor vi faktiskt inte, men en jäkla massa grejjer har vi och små barns "bra-ställen-för-viktiga-saker-förvaring" är superhimlaj*vla svåra att hitta!

Nova star

Jamen jag kunde bara inte kontrollera mig själv längre.



Om de sen blir om-stylade med målarfärg, nagellack, tuschpenna och annat skojsigt (och inte helt ovanligt;P)... so be it!

De kommer iaf att vara j*vligt snygga från början.

Och by the way, regnet

Det gööör ingenting!
Jag är redan färdig med hela framsidan och just för tillfället är grundfärgen slut så jag kan ändå inte fortsätta på gaveln mer.
Så för all del, fortsätt. Jag kunde inte bry mig mindre. Lite mysigt bara, med regn sådär för nu är D nere i Västerås och vi andra ska ha myskväll med popcorn film och massor av godis, filtar och tända ljus. Sådetså!




Ha!

Ungat mig på stan

Ungat mig på stan, det är vad jag gjort idag.
Fast utan ungar.

Lämnade av småbarnen på förskolan och tog sedan bussen in till stan för att utbilda mig lite i vikarieförmedlingens nya bokningssystem, lyckades pricka in samma buss som även en hel massa gymnasieelever prickade in och promenerade sedan sträckan från busshållplatsen till lokalen (som förövrigt ligger alldeles i anslutning till gymnasiebyn) omgiven av ett stort och tillsynes oändligt hav av gymnasiemänniskor. Stannade till på pressbyrån och köpte mig en latte-to-go och fick sedan nästan lite småångest(skolångest;) då jag vandrade förbi min gamla gymnasieskola och det nästan kändes som igår. Fast det var det ju som tur inte. Förövrigt samma skola som jag en gång i tiden hoppade av mitt första gymnasieår, innan min mamma satte ner foten och hoppade på mig igen, och ännu mera tur var väl det. Inte för att jag nu kanske har kommit sådär jättelångt i livet just i min karriär, milt uttryckt, hahahaha! ... men jag gissar fortfarande att skippa gymnasiet direkt inte hade gett mig några mycket ljusare utsikter!;) Nä istället gick jag individuella programmet året ut och sedan hoppade jag på en annan linje och hoppade inte av gymnasiet igen förrän i februari 1999, sista året, då jag fick en liten Oskar. Och det ångrar jag aldrig (även om jag kan ångra att jag inte hoppade av med lite bättre betyg;) Oh glory days!

Jaja, nu vet jag lite mer om Timecare, jag har en profil och är tillgänglig för arbete f.om måndag. Sen får vi väl se vart det tar mig. Strosade runt bland lite affärer inne stan sedan efter att jag utbildat mig klart, uppdaterade min egna garderob med lite Gina tricot och köpte sedan en jättegodispåse på Hemmakväll innan jag tog bussen hem, kände mig lite ungdomlig igen (vuxen eller ungdom?) och hämtade upp bustrollen på dagis.

-Du är en rumpa mamma! mötte Astrid mig med på förskolan när hon inte fick stanna kvar och pyssla längre.
-Nä, vet du inte att du har värsta unga coola mamman, kontrade jag.
-Näääää,
blev svaret skrattandes, du är jättejättejättejättejättegammal. Och en rumpa!

Å andra sidan, Astrid är en liten skit, så äpplet faller väl inte allt för långt ifrån trädet!;P


Trasmatta

Jag älskar mina nya fina trasmattor!
De är som små konstverk i sig och sen värmer de även och är sköna att gå på.


(man måste passa på att fota medans det är småbarnsfritt och städat;)



Färggrann och fin.
Nästan så jag blir lite sugen på att prova väva en själv!


(eller så beställer jag gärna några i fina färgglada färger till barnens rum om min fina mamma någon dag kanske känner för att plocka fram och bygga ihop sin stora gamla trotjänare från förr och börja väva igen!;)
  



Solen återvände äntligen igår på eftermiddagen en stund så då gick jag ut och grundmålade färdigt framsidan. Hilding hängde på och grundmålade sina NS byxor, en t-shirt och sig själv.
Ibland svär jag åt mig själv, men huset blev fint!

Onsdag

Minst en tvättmaskin måste man slå på och hänga, minst en diskmaskin och sen lite leksaksplock i vardagsrummet och en snabb dammsugning av de största ytorna. Sen, sen kan man hänga.
Det känns lite som om jag skolkar eller fuskar, alldeles ensam i ett hus som annars vanligtvis i stort sätt alltid är fullt av liv och rörelse. Nämde jag skönt!? Men åhhhh så skönt!

Ja helt ärligt så kanske jag inte söker allt för många jobb för tillfället, som en arbetslös nog egentligen borde. Jag lutar mig istället lite lugnt tillbaka (myser i smyg;) och väntar på att få tid och dag för utbildning i vikarieförmedlingens nya timecare-system (ja nytt och nytt kanske är att ta i, men det kom ungefär samtidigt som jag gick, så för mig blir det nytt). Känns nästan lite småkul att börja springvicka igen, men bara nästan, helst hade jag givetvs velat ha ett fast jobb att gå tillbaka till. Efter en hel sommar inne på kontor ska det iaf bli roligt att få röra lite på sig igen. Men först tänkte jag passa på att bara slappa lite (och jaa, plugga körkortet, det är bara så piipigt tråkigt!;P)

(Målarväder är det ju fortfarande inte ute och det är nästan så det börjar störa mig lite, men inte riktigt ännu.)


Fantastiska fyran nu imorse.

Så himla underbara, fina, speciella och roliga (och o-roliga;) alldeles på sina egna små sätt. En får man hålla tillbaka för att hon inte ska promenera iväg till skolan redan strax efter 07 och en annan får man driva på som en gammal tjurig ploghäst för att han överhuvudtaget ska idas ta sig upp ur sängen innan 08, en tredje får man ofta jaga och sen klä på massor av gånger innan kläderna slutligen får stanna kvar på och den fjärde vill helst bara vara i famnen och morgonmysa (tills han myst färdigt och ska ha mat, helst nyss!).

Onsdag är också Knyttedag, då ska Pumlan ha ryggsäcken packad med termos, smörgås och frukt och sen drar Knyttebarnen på förskolan ut på äventyr direkt efter morgonsamlingen. Tisdagar är det Hilding och knopparna som äventyrar, hur söt som helst igår med sin lilla ryggsäck på ryggen (vilket han iofs måste ha varje dag numera, men det är väl klart, ska man till dagis så ska man, ordning och reda!;). Annars går det verkligen hur bra som helst att lämna Hilding på förskolan äntligen. Tidigare i våras skrek han alltid då vi lämnade honom, även om det i stort sätt alltid var av ilska och inte så mycket ledsamhet, sen när D lämnade honom första dagen efter sommarlovet var han också jättearg men idag när jag lämnade dem protesterade han knappt alls. En snabb "arga blicken" hann han kasta mig då jag vinkade hejdå men sen gick han bara iväg och började leka istället innan jag ens hunnit stänga grinden efter mig. Great succes... och en alldeles fantastisk förskola! Det känns verkligen guld värt när vi nu snart  jobbar bägge två igen.

Dagens shopping

Det är inte bara gräset som växer under sommaren,
barn gör det med tydligen.
Somliga mer än andra.




Ozzy goes ogräs (inte så konstigt kanske med tanke på att han äter som en häst... eller kanske två) och behöver plötsligt en helt ny garderob pronto (om han inte bara ska fortsätta gå naken;) medans Frida hittills klarar sig ganska bra bara med en ny skolväska och några sockar, innan vinterkläder måste inhandlas vill säga.
Men heeelt galet bara en sån sak att jag plötsigt har mindre fötter än inte bara en utan numera två av barnen! Var, när hur?!?

Sen några yllesockar till småungarna och hösten, ett par galonvantar och en klänning/tunika till det lilla barnet som varje morgon hävdar att hon ska gå till dagis i linne och kjol... och som plötsligt en dag bara ägde en enda hoodtröja.

Gilla Cubus rea då den lila och gula tröjan på bilden ovan bara kostade mig 29kr styck, inte världens snyggaste men där snackar vi rea!
Lillebror sm rätt smidigt annars växer i de andra växer ur lider egentligen ingen nöd när det kommer till kläder, men han fick sig en långärmad tröja och några sockar ändå.

Själv köpte jag en mössa.

Ett skepp kommer lastat

Med vaddå!?
Med en Storebror♥


... eller PÅ en Storebror,
rättare sagt.

I Timell tempo

Vi hade kanske inte särskilt mycket tur med vädret, men vad gör väl det. Hårt arbete och en vilja av stål kan fixa det mesta. Och framförallt riktigt bra vänner!



Lördag (som igår;), den sista gula väggen föll, underspikningen sattes på plats (öl dracks) och sent som tusan efter att småttingarna lagts i sina sängar matade vi myggen och satte grundfärg på lager ett. Det är inte helt ljust om kvällarna längre nej, i slutet kunde man knappt se vilka plankor man målat och inte målat.


Men ser det plötsligt inte lite grönt ut?!? Ja, gratis är gott och grundfärg är dyrt.


Söndag och regn, f*cking regn.

Själv hade jag det ganska mysigt på barnpasset inne (och när barnen sen gick ut så valde jag att stanna kvar där under tak och skötte övervakningen mest genom fönster, haha!) Jag skyller lite på tvätt disk och matlagning och struntar sen i att det blev hämtpizza till middag!;)


Det lönar sig att vara envis...


... all done!

For now. Att måla mellan regn känns mest bara dumt. Hur envis man än är. Men nu är allt jobbigt redan avklarat.

Hell yeah!

Lördag


För en vecka sedan
... för att vara exakt.




Daniel och Tobbe spikade färdigt fasaden på framsidan,
barnen busade runt ute på gården och solen sken.

Lördag en vecka senare.
Inte fullt lika soligt och varmt idag,
kan man väl nöja sig med att säga.

Pyssling

Astrid har blivit värsta stora barnet och kan äntligen använda tuschpennor utan att väggar och möbler också måste bli färggranna (fortfarande har hon lite svårt att låta bli att rita på sig själv dock;).

-Mamma jag vill pyssla, säger hon och sen sitter hon jättefint i köket och bygger pärlplattor, ritar och målar.







Hilding har inte riktigt nått upp till samma förtroende ännu, han äter gärna pärlorna om han inte kastar dom runt omkring sig i hela rumet istället och får han tag på en penna är han snabb på att ge oss en väggmålning eller bara färglägga tungan.


Men köra med sina bilar, det kan han göra lugnt och fint i flera timmar.

Mindre praktiskt

Mindre praktiskt att det måste regna idag igen, och inte så lite heller. Jag som hade planerat att D skulle ha målat klart huset idag medans jag var på jobbet, hans nästsista semester dag (av en hel massa) och allt!

Mindre praktiskt också att jag känner både i hals och näsa att jagväldigt snart har en förkylning på g. Jag tänker INTE!

Mer praktiskt att det snart är Sommar med Ernst på tv och att vi har en väldigt smaskig chokladkaka på gräddning i ugnen. Jag väljer att fokusera på det helt enkelt!;)


Galen lax

Men heeey, det var verkligen inte igår jag kunde sitta såhär lugnt och bekvämt framför datorn i köket, äta lyx-sen frukost och bara chilla! Småbarnen är lämnade på dagis, D jobbar, Frida bor i Råneå och Ozzy och Seppo hänger inne på Ozzys rum. Väldigt bekvämt att det regnar också, då behöver jag inte få dåligt samvete  för att jag inte är ute och målar framsidan på huset som nu annars faktiskt är helt färdig.



Jag har klickat hem en ny, eller rättare sagt begagnad, overall till Pumlan från Tradera. Hon har redan en blå skitsnygg sedan tidigare som jag fyndade på rea i någon webshop i julas och som jag vägrar att sälja samtidigt som Astrid i sin väldigt störiga lila/rosa-bubbla (säg att det bara är en kort period!) påstår att hon vägrar ha på sig. Men det kan vi ju bli två om. Crazy salmon, heter iaf extraoverallen som för första gången känns rätt bra att ha med tanke på att Astrid numera kissar på potta eller toalett (jag räknar lite med någon olycka ute i vinterlandskapet) och även  I-ur-och-skurar på rätt bra. Kläderna används där kan jag tala om, precis exakt så som det SKA vara!

Black

Hittade ingen bra före-bild på gungställningen ute på baksidan,
men tänk rött och grönt blandat med repor och lite rost.


Nu är den svart!


(Tänkte bara att nu när jag redan lagt upp en massa bilder på Hilding i exakt samma outfit att jag likagärna kan passa på att lägga upp ännu en till! Man skulle nästan kunna tro att samtliga bilder är fotade samma dag... eller nåt!;)

Nu börjar småttingarnas egna lilla privata lekplats på baksidan nästan vara färdig, så färdig nu en lekplats kan bli?! Stubbarna jag fyndade hos morfar ska fortfararande grävas ner och jag har inte beslutat mig för om de ska målas eller inte och bildäcken likaså, men det kan vänta. Sen har Frida och D för längesen hunnit bygga en liten trähäst av trädstocken som Fridan samtidigt fyndade med sig hem. En söt liten renkalv ser den ut som tycker jag, men D hävdar stolt att det är en "stor" och ståtlig häst!
Bilder kommer, idag var det bara alldeles för grått och tråkigt väder.

Bråkar i badet

Det är vad mina fina små småbarn gör just nu i denna stund. Brandlarmet på två ben a.k.a "Hilding" försöker väcka de döda och samtidigt få som han vill exakt hela tiden. Lyckad kombination med en liten storasyster som ofta vill precis samma sak och hemskt gärna samtidigt fast med (än så länge) starkare armar och ben. Det låter, kan jag tala om. Illa, kan tilläggas.

Annars har jag varit vuxen och ansvarsfull idag (eller kanske mer fjortis alternativt loser, beror lite på hur man vill lägga fram det;) och både skrivit in mig hos arbetsförmedlingen och anmält mig till vikarieförmedlingen. Nu jobbar jag sen bara torsdag och fredag innan jag officiellt går på arbetslöshet. Förhoppningsvis inte allt för länge men vem vet.
Jag tog med Lisa som moraliskt stöd vid inskrivningen på af (och som fika och shoppingsäsllskap efteråt) och med hennes hjälp hittade jag rätt byggnad och lokal på en gång även om vi sedan började med att ta hissen ner i källaren då vi istället skulle upp en våning i entren, men se sen en hel massa tråkiga och sega vänteminuter efteråt har jag numera en alldeles egen handlingsplan! Men sååå jag måste ha saknat detta förut! Eller?!?;P

Första dagisdagen idag också och nästa måndag börjar skolan.
Spännande tider med andra ord.

Annars kan jag också tillägga att vi numera har telefon igen. Den saknades oss där ett tag (eller egentligen inte;) efter att jag lät Hilding leka med den för att hålla sig road och inte hela tiden förstöra då jag stod och sorterade tvätt en kväll. Fågel, fisk eller mittimellan hade sedan hjälpt då vi efter det skulle försöka hitta den igen, men se nu är den tillbaka. Längt ner i tvättkorgen ute i tvättstugan hittade Ozzy den idag (inte där den försvann nej) efter en svettig skattjakt, så förr eller senare hade den nog kommit fram hursomhelst. Förmodlingen senare dock då tvättkorgen hos oss väldigt väldigt sällan är särskilt tom!


Hjälpa till! Hilding "hjälper" gärna med det mesta.


Dagens shopping

Hertsödagen med loppisfynd, karuseller och hamburgare.



Underbara trasmattor för 20kr styck, "klackeskor" till Pumlan för detsamma och sen en godisskål för en tia (rymmer dock knappast allt godis jag brukar häva i mig), en söt liten tant för en femma (mamma eller möjligtvis mormor hade en nästan exakt likadan fast i blått då jag växte upp, sentimentalitet när den är som bäst) och en vägghängd vas(?) för hela 30kr.



Det är ganska trevlig att känna sig rik som ett troll ibland!


Bubbligt

Jag premiärar med långkarlsongerna idag. Men åhh så skönt!
Sen fick ballerinaskorna stanna hemma på skohyllan och gympaskor (MED SOCKAR I!) är det som gäller för dagen. Lite smådeprimerande letade jag t.om fram både mössa och vantar innan jag cyklade till jobbet till ynka 7(!) plusgrader imorse.

Är sommaren slut nu? Är det verkligen så va?!

Svårt att klaga dock, den här sommaren har verkligen varit g.r.e.a.t. Till nästa år har jag bestämt att jag ska slå på stort och ha mig lite semester, för första gången någonsin... så nu behöver jag bara ett fast jobb med en chef som vill betala för den pronto!;)








"Hockiiii!"



Jag har sedan tidigare (väldigt bestämt) bestämt att Hilding INTE kommer att syssla med hockey som storebror när han blir äldre.

Det verkar redan nu se ut att komma att gå "sådär" jättebra.

Föööör...

det är ingen vanlig dag,
nej idag är det Fridas födelsedag!


Hurra! Hurra! Hurra!

Mitt stora (lilla) hjärta som efter en hel del tjat och gnat numera även har en alldeles egen blogg.
Det går utför!;)

På landet

Morfar har en liten röd trakor!


... han har också rabarber och jordgubbar i massor och ett utedass som Astrid fick premiära med betyget helt klart godkänt.

-Åhh vilken fin toalett mamma! Med hästar! Kan vi ha en sån?

Utedass i all ära, funkar väl jättebra på sommaen då det är ljust och härligt ute, men mitt i mörka smällkalla vintern finns det inte mycket som klår att få skita inomhus i värmen, under upplyst glödlampa... så nej, det kan vi inte!


Klättrar och upptäcker i morfars och Marianas fina trädgård.
En av dem. Nästan så man måste ta sig runt i traktor om man vill spana in alla!;)
Jag vill också ha en jättejättestor gård! Nästan.
Bara inte när det är dags att klippa.


Utsikt att dö för.

Retro Cafe

I söndags hängde vi med min pappa,
bl.a tog vi en tur förbi Retro Cafet i Boden.


Men vilket underbart ställe! Fullt med vacka saker och supergott hembakt fika för nästan inga pengar alls.
Omöjigt att ogilla!

Jag blir akut sugen på att uppsöka massor av loppisar och gå på auktion... och bli raggare. Har tyvärr bara lite lågt bilintresse (för att inte tala om kunskap!) för att lyckas med det sistnämda, något som å andra sidan min far och min yngsta son möjligtvis skulle kunna väga upp. Annars skulle jag lätt nöja mig "bara! med att äga en egen bilsoffa, men åååhhhh så fiiiiin!
Eller varför inte den söta lilla supercoola husvagnen!?!


Här snackar vi stringhyllor!
Och en hel massa mer.
Hilding blev lite kär han med. I en bil. Kanske inte helt oväntat nä.

Eftersom vi snackar Boden så är försvaret nästan aldrig speciellt långt borta och inte här heller, alldeles brevid cafét har nämligen försvaret ett alldeles eget museum. Väldigt uppskatta det med, speciellt av son nummer två... eller egentligen nummer ett då för att vara exakt.


-Kan man skjuta med den här? -Vars laddar man? -Hur långt kan man skjuta? -Vem har skjutit längst med den här? -Hur många dött? -Hur mycket väger den? -Skulle du orka dra den här? -Hur långt har någon dragit den hät? -Hur många krig har den här använts i? -Vem har byggt den här? -Vem kom på hur man gör kanoner? -När kom den första kanonen? -Hur många kanoner finns det i Sverige? -Vad kostar det att bygga? -Vem betalar? -Hur många kan man bygga? -Skulle du vilja kunna bygga en kanon? -Skulle du våga skjuta med den?
etc etc i all evinnerlig evighet. 

Fast frågar man inte så får man inga svar.


-Titta! Titta! Mamma! Titta! Titta! Pappa! Titta pappa! Titta! Ttta! Ockar! Titta! Titta! Titta! TITTA! Titta!

Lillebror är lite mer fåordig, men meddelandet når fram.


Fridolina är "militärisk" uppe i den "jättelilla" traktorn. Eller frontlastaren...


Lillasyster och Storebror kan tillochmed plötsligt sitta brevid varandra utan att bråka!
Det händer int riktigt varje dag.

Ett väldigt roligt för hela familjen helt enkelt.
Dit måste vi åka igen!

Fynd!

Inte allt för längesedan hemkomna med bagaget fullt i "fynd" efter en härlig dag tillsammans med min fine far.




-Vad ska du med det där till, undrar D.
-Saker, svarar jag!;)

Annars har vi även varit förbi underbara Retro café i Boden och kollat in en massa gamla fina saker, spanat in försvarets mindre moderna stridsvagnar och kanoner, käkat en hel massa god mat uppe i Ljuså och Ozzy har även hunnit med lite fiske och Hilding har beundrat morfars gamla mopeder och hans fina röda traktor.

Imorgon åker vi upp och lämnar av småttingarna till en mormor och sen ska vi hem och bygga färdigt huset.
Jag tänkte även beställa lite sprayfärg.
Sen kommer tisdag.

Me and Mr Jones

Luleåkalaset. Lördag.
Jag visste inte att jag överhuvudtaget gillade Tom Jones förrän jag hörde några låtar från hans senaste platta för bara några månader sedan och efter det har jag cyklat med "what good am i", "burning hell" och "did trouble me" i öronen i stort sätt hela sommaren...
MY GOD!
Den mannen vet verkligen vad han gör!
Mustasch var bra, jättebra inget snack om saken men fortfarande var det lätt mr Jones som totalägde kvällen.
Men fy f-n vilken stencool människa!

Jag vill också vara Tom Jones när jag är 71år!
(och jag vill vara Tom Jones när jag är 41år, 51år och 61år!)



Kan hända att vi sänkte medelåldern på publiken en aning med bara våran närvaro under "Tjuren från Wales" spelning ... men det tog vi snabbt igen i pensionärspoäng genom att bli dumpade av D: mamma (som dök upp ensammen som från ingenstans för att även hon kolla in mr Jones) då vi inte hängde på att tränga in oss längst framme vid scenen och då vi senare strax efter klockan 01 gäspandes bestämde oss för att börja cykla hemmåt för att gå och sova innan kalaset ens var slut!
Jag käkade betydligt mer munkar än jag drack öl medans D förtvivlat försökte finna ett öltält som saknade milslång kö innan utdelning och första timmarna i morse spenderade vi i soffan (till småbarnens bus) tokbakis i soffan... fastän vi inte ens var fulla igår. Men hur är sånt ens möjligt?!?

Men ja, det var en riktigt riktigt rolig kväll!

Laserat

Igår laserade jag lilla bron (farstukvisten eller whatever) ihop med lådan för uteleksaker, de gamla misshandlade skicket börjar inte längre matcha resten av huset så bra. Äntligen. Vanlig olja kändes så tråkigt där på affären så istället satsade vi på en mörk lasyr, egentligen för utemöbler om man väljer att följa rekommendationerna. Ingen aning om hur det kommer att funka men snyggt blev det!
Ikväll gör jag så lite som möjligt med en massa godis (och kaffe) till "Suckerpunch" och imorgon - Luleåkalaset!

Några "vackra" pre-bilder;



Inte så svårt att chansa då det inte finns så mycket att förlora.
Det hade ju knappast kunnat bli värre än det var liksom;).

Problemet kommer bara sen när vi måste matcha altanan till bron... men den dagen den sorgen.
Min rygg svär och hatar mig litegrann idag.

Morgonkraaaam

Jag saknar mina fina goa "bebisar" om dagarna.
Men så får man sånna här fina mms hemifrån mitt-i-allt och så blir man helt glad och varm inuti.

... utan att sekunden senare få massiv hjärblödning då de sekunden senare löper amok!

Det måste man ju nästan se som en fördel med att jobbelijobba!


GOOOOOOOOOOOOO.


Gratulationer

Igår fyllde David år.
Inte jag.
David.
Men man skulle kunna tro att det litegrann var jag och D som fyllde år också för på Davids födelsedag erbjöd sig han och Lisa (helt frivilligt och på eget initiativ... svårt ord att stava till...) inte bara att passa våra små illbattingar (vet egentligen inte hur man stavar till det heller;) från morgon till middag, nej som om inte det hade räckt och varit nog fram till jul (MINST!) så bjöd de även både på middag och jordgubbstårta sedan då jag slutade jobbet och vi kom för att hämta upp de små liven och säga grattis till David. Så massor av grattis till David (igen, en dag i efteskott nu) och grattis till oss!

En hel dag utan små barnfötter och barnfingrar som är precis överallt hela tiden och lite till resulterade nämligen i Daniel och Erik fick en hel massa arbete gjort hemma på husets framsida.
Ungefär lika mycket arbete som det skulle ha tagit två veckor för att få gjort med småbarnhjälp!;)

Så TACK så hemskt mycket till David och Lisa!
Det var en himla bra födelsedag tycker jag!:)
(och Astrid och Hilding håller nog med, lite bilder från dagen finns här hos Lisa)

Och husfixet, ja det börjar se ut litegrann såhär;


Den hittills färdiga delen av framsidan.
(Men jaa, de ruttna altanstolparna ska bytas ut. Men sen.)


Och den ofärdiga delen av huset som innan gårdagen var alldels gul. En timmes arbete senare (utan barn) blev den svart istället...


... och sen lite ljusare igen.

Och solen fortsätter att skina.

String Love

Jag fyndade en underbar gammal stringhylla uppsatt i garaget till en stuga som finns i släkten i vintras och blev helt kär.


Gamla stugor är helt enkelt bäst ibland!

Jag - IIIIiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh! Men det är ju en string!!!
D -Va?!? Vad är det? Jag har ingen aning om vad det betyder fia. Är det bra?
Jag - ... ÅÅåååhhhh! Ja. Ja det är bra. Det är väldigt bra. Jag älskar den!

Nu står den hemma hos mig.


Sen snubblade jag även över ytterigare en stringhylla på tradera nu i sommar. Betydligt risigare skick men ändå, för tre gavlar och fyra hyllplan med stor potential kallar jag det fortfarande för fynd med drygt en femhundring inklusive frakt... alla håller kanske inte håller med nej!;)


Före vit sprayfärg...


... och efter.

Lite slipning och endel lager vit färg på de två längre hyllplanen och så blev det såhär fint i köket;


Ta-taaa!
(Jag gillar även "montis"brickan för 3 kr, sockerskålen för 25kr och lilla ikeavasen för en 5-krona ute på Kronan.)

Alltså har jag fortfarande en och en halv stringhylla kvar som jag inte riktigt har bestämt mig för var den ska få bo, antingen i vårat sovrum när det blir klart eller i något av barnrummen (när de blir klara). Den som lever får se helt enkelt. Men I like!

Inte bara för småbarn.

Det är inte bara småbarn som gillar att leka med vatten.
Storbarn gillar det också.


Extra roligt är det dessutom när de små barnen sover och man får leka helt ifred. 


Jag klagar absolut inte. Astrid och Hilding river ut och har skoj om dagarna och Frida och Lollo tycker att det är roligt att pyssla på och plocka ihop om kvällarna...



... Om inte det är en win-win-situation så vet jag inte!


En Pelle

Kronan återvinningsstation, mitt helt klart nya favoritställe!
Man slänger lite skräp och blir glad för det... och sen fyndar man lite bland andras och blir ännu gladare för det. 180kr kostade det mig idag och då fick Astrid och Hilding en ny trehjuling (den gamla har blivit av med bakhjulet), en liten tramp-traktor, Astrid fick en docka och Hinni fick några småbilar (men jaa så himla politiskt okorrekt!;) och själv fyndade jag mig två små brickor, en sockerskål och en vas. Hey bara!


-Jag bara måste cykla på min Pelle-cykel nu!
förklarade Astrid efter att jag hade berättat att det står Pelle längst fram vid styret.
-Men lugn (logn;), lugna ner dig nu mamma! fortsatte hon sen när jag inte ville att hon skulle cykla ute på gatan själv.


-Jag kan det här jättebra och sen skriker jag åt bilarna såhär;
DU FÅR INTE KÖRA PÅ MIG! STANNA NU BILEN!


Ja, det är ju också en variant.
Att cykla på sidan av vägen och akta sig för bilar känns bara som en mycket bättre (och säkrare).


Astrid är jätteduktig och cyklar på sidan av vägen.


RSS 2.0